LG experimentuje, pracuje na vývoji nových flexibilných smartfónov

Juhokórejské LG sa v poslednej dobe nijakým výraznejším spôsobom nesnaží konkurovať tým najväčším výrobcom smartfónov. Má však vcelku zaujímavé plány do budúcna. Podľa najnovších informácií sa firma zaoberá rôznymi zariadeniami s ohybným displejom.

V poslednej dobe vídame menej nových LG modelov

Namiesto súťaženia a neustáleho predbiehania sa s konkurenciou, juhokórejské LG vidí budúcnosť trošku inak. Technologický gigant sa totiž snaží presadiť svoj vlastný plán, ktorým nie je neustále predstavovanie nových zariadení na trh.

LG V50, zdroj: GSMArena

Ich stratégiou je posúvať hranice používateľného priestoru smartfónu na úplne nový level. To znamená, že sa zrejme dočkáme nových modelov, ktoré budú disponovať flexibilnými obrazovkami. Nehovorí sa pritom iba o dnes už známych skladacích smartfónoch, ale aj o tých, ktorých displeje je možné napríklad zrolovať.

Na trhu už je model s možnosťou dvoch displejov

Hoci už má LG na trhu zariadenie, ktoré má vďaka prídavnému obalu hneď dva displeje, stále je k nemu potrebné spomínané príslušenstvo. Určite šikovnejšou možnosťou je zahrnúť tento používateľný priestor do samotného konštrukčného spracovania telefónu.

LG Velvet ponúka farebný variant, ktorý nazýva západ slnka.

Nedávno sme na našom webe písali aj o modeli LG Velvet, ktorý má ukazovať predstavivosť tejto spoločnosti. Velvet, ktorý mimochodom podporuje aj najmodernejšie 5G pripojenie, je akýmsi príkladom dokonalosti v očiach LG.

Dočkáme sa rolovacej obrazovky?

Podľa webu Phone Arena firma pravdepodobne pracuje na štýlovom telefóne s dvoma displejmi, ktoré sú umiestnené do dvoch smerov. Ten “horizontálny” má slúžiť na sledovanie sociálnych médií, pričom “vertikálny” sa bude využívať v prípade iného sledovania multimediálneho obsahu počas hrania hier.

Podobný kúsok už vyrobila aj spoločnosť TLC

Takýto “otáčací” smartfón by nebol vôbec zlým nápadom, predsa len ide o niečo nové a zaujímavé. Nie je ani zďaleka známe či takýto prístroj by bolo možné masovo vyrábať a či by bol oň vôbec nejaký záujem zo strany potenciálnych zákazníkov. LG by si mohlo ľudí vziať na svoju stranu vďaka pomerne prívetivej cenovke, ktorá sa má pohybovať na čiastke 800 amerických dolárov.

Na záver spomenieme, že uvedenie takýchto kúskov na trh je očakávané počas budúcoročného Mobile World Congress, ktorý sa mimochodom tento rok kvôli pandémii koronavírusu neuskutočnil.

Nákupný poradca

Pokiaľ hľadáte nový mobil, tak by vám mohol pomôcť náš nákupný poradca. Nájdete v ňom aj výber najlepších smartfónov značky Xiaomi alebo Huawei. Pokiaľ sa rozhodujete podľa ceny, tak sme pre vás vybrali najlepšie smartfóny s cenou do 100 eurs cenou do 250 eur za cenu do 300 eur. Tiež sme v ňom vybrali najlepšie bluetooth slúchadla dostupné na našom trhu.

Disqus Comments Loading...