Boj o pozíciu kráľa selfie fotoaparátov. O trón sa bijú dva modely

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Každý sa pri výbere nového smartfónu pozerá na rôzne parametre. Pre niekoho je najdôležitejšia výdrž batérie a rýchle nabíjanie. Iní zas potrebujú schopný a výkonný procesor. Avšak hlavným bodom sa veľakrát stáva fotoaparát. Ľudia jednoducho chcú mať možnosť zachytiť momenty vo svojom živote čo najostrejšie.

Voľakedy sa výrobcovia z pravidla snažili zadný fotoaparát vždy urobiť kvalitnejší, predný totiž nebol ešte tak populárny. Doba sa zmenila a dnes už je to v mnohých prípadoch presne naopak. Kto teda momentálne kraľuje selfie fotoaparátom? Informuje o tom Huawei Central.

Dvaja kandidáti na najlepší selfie fotoaparát súčasnosti

Dlhé roky boli jasnými víťazmi smartfóny od Apple. Postupne sa Androidy dokázali vylepšiť a dnes už s najnovším iPhone 14 bojuje o titul Huawei Mate 50 Pro. Ten vám ponúkne 13-megapixlový ultra-širokouhlý fotoaparát s clonou f/2.4, mnohé svetelné senzory, mapovanie tváre, prešpikované špeciálne funkcie… Krásne fotografie ste schopní zachytiť aj v priestore so zlým osvetlením a detaily ostávajú ostré aj pri niekoľkonásobnom priblížení. Vďaka spolupráci medzi zaostrením, bleskom a expozíciou budú vaše selfie ako z iného sveta.

Huawei Mate 50 Pro | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Oproti iPhone 14 len jemne zaostáva, čo sa týka videí urobených selfie fotoaparátom. Ďalšou odhalenou nevýhodou je vec, s ktorou majú Androidy častý problém. Po uzamknutí mobilu sa istý čas trvá dostať do fotoaparátu a vďaka tomu občas nestihnete zachytiť požadovaný moment. Náhľad obrazu pred vytvorím fotografie sa taktiež nie úplne zhoduje s finálnym výsledkom. Podľa oficiálneho hodnotenia od DXOMARK sa ale dané dva smartfóny nachádzajú na rovnakej, prvej pozícii.

Ďalšie smartfóny schopné podobných výsledkov

Aj keď sa istým časom zdalo, že Samsung začína s prehľadom vyhrávať tento konkurenčný boj, na prvých piatich miestach sa momentálne so selfie fotoaparátom nenachádza. Tretie miesto obsadil Huawei P50 Pro, štvrté miesto Google Pixel 7 Pro a na piatej priečke sa nachádza víťazná firma už po tretíkrát, s ich Huawei Mate 40 Pro.

Náš tip
Nay Android Roka 2022: Predstavujeme kategóriu Wearables
Disqus Comments Loading...