Instant Apps sú konečne dostupné pre všetkých vývojárov. Google pokračuje s ich vývojom

Uplynul rok od toho, ako Google predstavil Instant Apps. Až teraz je však táto “technológia” plne dostupná pre všetkých developerov, ktorí môžu začať s vývojom svojich vlastných instantných aplikácií. Ich výhodou je to, že ich na zariadenie nie je potrebné inštalovať a dajú sa spustiť napríklad kliknutím na odkaz či tlačidlo na webstránke.

Náš tip
Instant Apps sa začínajú objavovať na prvých Android zariadeniach

Samozrejme, aplikácie tohto typu, ak ich vôbec môžeme nazývať “aplikáciami”, majú aj svoje obmedzenia. Tie sa netýkajú len funkcionality, ale aj toho, ako sú tieto aplikácie vyvíjané developermi. Instant aplikácie musia byť modulárne, musia podporovať použitie odkazov priamo na časť aplikácie (ak napríklad kliknem na webe na tlačidlo Obchod, presmeruje ma priamo na obchod v aplikácii) a samozrejmosťou je aj obmedzenie vo veľkosti. Vývojár tiež musí používateľovi umožniť jednoduché stiahnutie plnej verzie aplikácie. Instant aplikácie tak možno označiť za akúsi “ľahkú verziu” klasických Android aplikácií.

Aktuálne Instant aplikácie podporujú API pre Android 6.0 a novší, no neskôr by mala prísť podpora aj pre Android 5.0. Nový Android O prinesie pre Instant aplikácie rovnako nové možnosti, no Google presne nešpecifikoval, aké. Sami sme však zvedaví, ako sa bude tento segment aplikácií vyvíjať.

Zdroj: TheVerge

Disqus Comments Loading...