IKEA predstavila vlastný bluetooth reproduktor. Je lacný a vodeodolný

Zdroj: Ikea.com

Najznámejší svetový predajca nábytku, švédska spoločnosť IKEA, sa rozhodla vydať vlastný bluetooth reproduktor. Podľa portálu Neowin je lacný, má dlhú výdrž batérie a dokonca aj vodeodolnosť. Jeho meno je Vappeby.

Bluetooth reproduktor od spoločnosti IKEA e ako stvorený na cesty a dovolenky

Reproduktor Vappeby nevyzerá nijak luxusne, ale skôr ako plastová hračka. Jeho hmotnosť je 170 gramov a bude k dispozícii v troch farbách – čiernej, červenej a žltej. Má pomerne kompaktné rozmery 5 x 7,5 centimetrov, takže je vhodný aj cesty a dovolenky. Vďaka šnúrke ho môžete aj zavesiť, čo sa hodí napríklad v sprche .Reproduktor má totiž certifikáciu odolnosti IP67.

Reproduktor Vappeby | Zdroj: ikea.com
Reproduktor Vappeby | Zdroj: ikea.com

Tá zaručuje vodeodolnosť pri ponorení do vody po dobu až 30 minút a tiež odolnosť proti prachu. Samozrejme sú to hodnoty, ktoré boli namerané v laboratórnych podmienkach, ale namočenie v sprche by mal reproduktor bez problémov prežiť. Negatívom je, že ide o mono reproduktor. Pokiaľ si budete chcieť užiť stereo počúvanie, tak je možné spárovať navzájom dvojicu reproduktorov Vappeby.

Vodeodolnosť | Zdroj: ikea.com
Reproduktor Vappeby v sprche | Zdroj: ikea.com

Bluetooth reproduktor by mal podľa výrobcu vydržať prehrávať hudbu až 80 hodín na jedno nabitie, pokiaľ nebude prekročená hlasitosť na viac ako 50 %. Pri vyššej hlasitosti sa výdrž samozrejme zníži. Nabíjanie potom prebieha cez USB-C kábel, ktorý však nie je súčasťou. Ospravedlňuje to však nízka cena reproduktora – 15 dolárov/ 15 eur. Momentálne je dostupný vo vybraných regiónoch. Celosvetovo dostupný by mal byť v priebehu apríla.

Náš tip
Séria Samsung Galaxy S23 dostáva zaujímavé príslušenstvo pre fotografovanie
Disqus Comments Loading...