Hudba Google Play – pozor na klamlivú cenu skladieb a albumov

Hudba Google Play nie je na našom trhu dlho a v Android zariadeniach so slovenským jazykom sa zobrazuje iba niekoľko mesiacov. Aj napriek tomu si ale dokázala získať množstvo fanúšikov, ktorí si hudbu z tejto služby jednak streamujú, ale aj kupujú. Pri kúpe skladby či albumu by ste však mali byť obozretní – online obchod totižto nezobrazuje na prvý pohľad korektné ceny. Na internetovom obchode Play aj v mobilných zariadeniach síce vidíte cenovky v eurách, no pri ďalšom kroku platby sa vám zobrazia doláre, prepočítané veľmi zaujímavým kurzom. Pri ich prevode a dokonca aj po odpočítaní dane nedostanete sumu, ktorú vám obchod Play ukáže v eurách. Ako príklad uvádzame najnovší album skupiny Linkin Park, ktorý by mal stáť 5,49€, no z účtu vám obchod odráta $10,49, čo je v prepočte približne 7,75€. Reálne tak zaplatíte viac, ako by ste mali.

Túto kuriozitu sme vyskúšali na viacerých mobilných zariadeniach aj účtoch Google, no všade sme dosiahli rovnaký výsledok. Nejde ani o krátkodobý zmätok v systéme, pretože rovnakú “nedokonalosť” sme zaznamenali aj pred niekoľkými týždňami. Registrovali ste túto chybu aj vy? Na záhadu sme sa opýtali priamo slovenskej pobočky spoločnosti Google, tu je oficiálne vyjadrenie:

„Ďakujeme za upozornenie. Bezproblémové fungovanie obchodu Google Play a spokojnosť jeho používateľov je pre nás veľmi dôležitá. Nakoľko na našich testovacích účtoch je cena uvedeného albumu korektná a v eurách, zrejme ide o ojedinelý technický problém konkrétneho používateľa. Všeobecne môžu používatelia podobné situácie riešiť s tímom podpory Google Play.“

Na záver teda dodáme len toľko, že by ste si mali koncovú cenu za skladbu či album vždy skontrolovať aj pri platbe.

Disqus Comments Loading...