HarmonyOS 3.1: Huawei predstavil novú verziu svojho operačného systému

GizChina.com

Spoločnosť Huawei podľa portálu GizmoChina predstavila novú verziu svojho operačného systému HarmonyOS. HarmonyOS 3.1 prináša viacero vizuálnych vylepšení, vylepšenie aplikácie pre fotoaparát, lepšie funkcie zabezpečenia a optimalizácie pre skladacieho zariadenia

Nové dizajnové prvky a lepšie zabezpečenie v HarmonyOS 3.1

Prvú vizuálnu zmenu v systéme HarmonyOS 3.1, ktorú si používateľ všimne, je nová možnosť uzamknutej obrazovky. Tá používateľom umožní nastaviť si na nej nepretržité zobrazovanie vlastných fotografií. Novinkou je aj funkcia 3D Always-on displeja (3D AOD). Tá umožňuje používateľom vybrať si interaktívne 3D animované miniaplikácie pre režim Always-on displeja.

3D Always-on displej | Zdroj: GizmoChina.com

Ikony aplikácií majú v novej verzii systému mierne zaoblené rohy. Boli pridané aj lepšie bezpečnostné funkcie, vrátane možnosti skryť aplikácie na obrazovke a spravovať vyskakujúce aplikácie na pozadí. Okrem toho sa teraz používateľovi zobrazí informačný panel s potvrdením pred prechodom na druhú aplikáciu.

Vylepšená aplikácia fotoaparátu a novinky pre skladacie zariadenia

V aplikácii fotoaparátu pribudol nový otočný prstenec priblíženia, vďaka čomu môžete ľahšie upravovať priblíženie priamo na hlavnej obrazovke aplikácie. Výrobca tiež usporiadal niektoré z najbežnejších možností fotoaparátu pod tlačidlom spúšte, aby boli lepšie dostupné používateľovi. Pribudla aj podpora funkcie satelitnej komunikácie druhej generácie a aj nové rozhranie, ktoré umožňuje obojsmerné SMS.

Prstenec priblíženia v aplikácii fotoaparátu | Zdroj: GizmoChina.com

Pre skladacie zariadenia  prináša HarmonyOS 3.1 úplne nové rozloženie domovskej obrazovky, ktoré je navrhnuté špeciálne pre väčšie obrazovky. K dispozícii je aj funkcia rozdelenej obrazovky. Systém dokonca dokáže s pomocou strojového učenia (AI) manažovať aplikácie na rozdelenej obrazovke a meniť ich poradie podľa zvyklostí používateľa z minulosti.

Rozhranie pre skladacie smartfóny | Zdroj: GizmoChina.com
Náš tip
V roku 2027 by sa malo predať takmer 50 miliónov skladacích zariadení
Disqus Comments Loading...