Huawei P9 Lite (2017): 100 % telefónu za 100% rozumný peniaz | RECENZIA

Zdá sa, že spoločnosť Huawei vystriedala výrobcov ako Samsung či kedysi aj HTC v kategórii firiem s extrémne širokým portfóliom zariadení. Hoci v posledných rokoch sme sa dočkali viacerých Huawei a Honor smartfónov, ktoré konkurujú tým najlepším na trhu, čínsky výrobca stále prináša dostupnejšie zariadenia, ktoré zaujmú najmä pomerom ceny a výkonu. Takým je aj dostupný model Huawei P9 Lite (2017).

Balenie – iba to najdôležitejšie

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Huawei P9 Lite (2017) nám prišiel zabalený v kompaktnej škatuli. Z tej sa vyberá zaujímavo z boku, pričom iba jednoducho vykĺzne. Telefón tak nie je položený navrchu ako pri väčšine iných zariadení. To je ale iba kozmetický detail. Rovnako sa zo škatule vyberá zvyšok príslušenstva a dokumentácie. Nájdeme tu klasický napájací adaptér s microUSB káblom, ale zaujmú aj pribalené slúchadlá. Žiaľ, nejde o klasické štuplíky, ale úplne štandardné slúchadlá do uší. Tie nemusia každému pasovať, no už aj ich prítomnosť je nadštandardná.

Konštrukcia a dizajn: Úsporný, no elegantný

Nedajte sa pomýliť – Huawei P9 Lite (2017) nie je súčasnou dostupnejšou verziou vlajkovej lode. Tou je Huawei P10 Lite, ktorý sa na svojho výkonnejšieho súrodenca aj podobá. Huawei P9 Lite (2017) pochádza z ešte dostupnejšej kategórie zariadení a ide o akéhosi nástupcu legendárneho modelu P8 Lite spred dvoch rokov, ktorý bol svojho času jedným z najpredávanejších zariadení na trhu.

Ak by sme novinku brali ako pokračovanie tejto línie, vylepšení by sme našli obrovské množstvo. Práve konštrukcia a dizajn telefónu sú tými aspektami, ktoré skutočne zaujmú.

Hlavnú rolu tu hrá sklo, ktorým je pokrytá celá predná aj zadná strana telefónu. Okrem toho zariadenie ponúka veľmi minimalistický dizajn, a tak sa sklenený kryt skutočne vyníma. Telefón má pritom rozmery 147,2 x 72,9 x 7,6 mm a hmotnosť 147 gramov. To na 5,2“ zariadenie nie je úplne najmenej, no napriek tomu sa v ruke drží veľmi dobre a s jeho ovládaním sme nemali žiadne problémy.

Spredu pôsobí Huawei P9 Lite (2017) veľmi tradične. Pod displejom nájdeme logo výrobcu, nad ním zasa reproduktor pre hovory, štandardný proximity a ambient light senzor a predú kameru. Rámik po bokoch displeja je minimálny, no najmä brada pod displejom celé zariadenie zväčšuje. Nenájdeme tu hardvérové navigačné tlačidlá, a tak táto časť dizajnu pôsobí dosť neesteticky.

Dva kusy skla sú spojené plastovým rámom. Veru tak, nejde o kov, čo je trošku škoda. Na druhej strane, plast je veľmi dobre spracovaný a na prvý pohľad by ste si ho s kovom možno aj pomýlili.

Ovládacie prvky sú tu rozmiestnené štandardne. Napravo nájdeme dvojtlačidlo ovládania hlasitosti a pod ním aj tlačidlo napájania. Hore sa nachádza 3,5-milimetrový jack pre slúchadlá a štrbinka sekundárneho mikrofónu. Naľavo je umiestnená zásuvka pre SIM a microSD kartu. Dole nájdeme klasickú zostavu – dvojitú mriežku, pričom za tou pravou sa aj skutočne nachádza reproduktor. V strede je umiestnený microUSB port.

Práve táto časť konštrukcie navráva, že ide o zariadenie nižšej triedy. Keď si to uvedomíme, pochopíme, že použitie lacnejšieho plastu a staršieho microUSB konektoru je tu na mieste a nijako to výrobcovi nevyčítame.

Zadná strana ale zasa pôsobí luxusne. Veľmi nám pripomína aktuálne Pixel smartfóny, no je ešte jednoduchšia. Minimalistické sklo je poznačené iba skenerom odtlačkov v hornej časti a šošovkou fotoaparátu s diódou LED blesku v úplne ľavom hornom rohu. Inak tu nájdeme iba logo výrobcu a certifikačné informácie v dolnej časti.

Aj vďaka tomu pôsobí zariadenie skutočne veľmi elegantne. Na druhej strane, úplne plochá zadná strana bez akýchkoľvek prekážok či vystúpenej šošovky spôsobuje, že Huawei P9 Lite (2017) je zrejme najšmykľavejšie zariadenie, aké sme kedy držali v ruke. Telefón sa šmýka na drevenom stole, na vankúši v posteli, ale aj v ruke pri bežnom používaní. Určite preto odporúčame použitie ochranného krytu či puzdra, aj keď to zakryje inak veľmi pekný dizajn.

Skener odtlačkov: Znovu fantastický

Mohli by sme povedať, že Huawei je priekopníkom v oblasti skenerov odtlačkov medzi Android smartfónmi. Ide o jedného z prvých výrobcov, ktorí implementovali skener odtlačkov skutočne dobre. A to nie iba po kvalitatívnej, ale aj funkčnej stránke.

Huawei P9 Lite (2017) nie je žiadnou výnimkou. Telefón ponúka vysoko kvalitný skener odtlačkov, ktorý funguje takmer okamžite po priložení prstu. S rozpoznaním odtlačku sme nemali absolútne žiadne problémy a počas testovania skener fungoval prakticky bez zaváhania.

Huawei znovu pribalil už tradičnú kolekciu skvelých funkcií, ktoré využijete práve prostredníctvom skeneru odtlačkov. Ide o šikovné gestá, ktoré vám uľahčia navigáciu v systéme a ovládanie určitých prvkov a aplikácií. K dispozícii je naše obľúbené gesto, kde pri dlhšom podržaní v aplikácii fotoaparátu nasnímate fotku. To sa môže na prvý pohľad zdať zbytočné, no oceníte to najmä v prípadoch, keď naťahujete ruku ďaleko pred seba a chcete zhotoviť selfie. V takomto prípade je pomerne krkolomné stláčať spúšť na displeji, pričom ukazovák prirodzene zapadne na úroveň skeneru.

Ďalej môžete stlačením a podržaním snímača zdvihnúť hovor či zastaviť budík. Ďalej sú k dispozícii gestá potiahnutím. Prejdením hore/dolu kdekoľvek v systéme stiahnete, resp. zasuniete notifikačnú lištu. Prejdením sprava doľava a opačne sa zasa viete pohybovať v galérii pri zobrazení fotografií na celú obrazovku.

Hoci niektoré z týchto gest možno všetci používatelia nevyužijú, my sme ocenili minimálne možnosť gestom zhotoviť selfie. Na škodu nie je ani ovládanie notifikačnej lišty, čo ocenia najmä používatelia s menšími rukami, ktorým sa nechce načahovať na horný kraj obrazovky.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Displej: Žiadne veľké kompromisy

Huawei P9 Lite (2017) ponúka 5,2“ IPS LCD displej s Full HD rozlíšením. Hoci táto veľkosť nie je úplne neštandardná, predsa sa v strednej kategórii skôr stretávame s 5“, či rovno 5,5“ zariadeniami. Zvolenú veľkosť displeja by sme mohli odôvodniť aj softvérovými navigačnými tlačidlami, ktoré v mnohých prípadoch zaberajú určitý priestor na obrazovke.

V každom prípade, displej zaberá „iba“ 69,5 % prednej strany. To by kedysi bola nadštandardná hodnota, no dnes už je to pomerne málo. Dobrou správou je, že telefón je napriek tomu možné ovládať jednou rukou, teda ak nemáte vyslovene malé dlane.

Samotný displej je skutočne kvalitný a v tejto triede zariadení určite nadpriemerný. Ponúka veľmi pekné farby, ktoré sú navyše pomerne reálne. Nezaregistrovali sme žiadne neprirodzené zafarbenie, no ak by sa vám teplota farieb nezdala, môžete si ju v nastaveniach upraviť.

Samostatnou kapitolou je prepracovaný nočný režim, ktorý dá displeju žltkastý až žltý nádych podľa vašej preferencie. Už tradične tento režim tlmí modré svetlo, ktoré je nepríjemné najmä v úplnej tme a ktoré môže nepriaznivo pôsobiť na váš spánok.

Okrem toho je možné nastaviť si aj špeciálne zobrazenie na priamom slnku. Tu je telefón už beztak veľmi schopný a maximálny jas displeja je na skutočne veľmi vysokej úrovni. Tento špeciálny režim už ale tradične mení kontrast tak, aby bol text čitateľnejší, a to aj za cenu straty určitej kvality zobrazovaných farieb. Tento režim si ale môžete pokojne vypnúť, pretože displej je bez problémov čitateľný aj na priamom slnku.

Celkový zážitok trošku zhoršuje viditeľný čierny rámik a aj vzduchová medzera medzi displejom a ochranným sklom. To všetko sú ale iba miniatúrne nedostatky, ktoré si mnohí používatelia možno ani nevšimnú. Predsa len je telefón určený pre menej náročných zákazníkov, ktorých ale prekvapí množstvom svojich kvalít. Tieto spomínané nedokonalosti si uvedomujeme azda iba preto, lebo často prichádzame do styku s telefónmi z oveľa vyššej cenovej kategórie, do ktorej ale P9 Lite nepatrí.

Celkovo tak patrí displej medzi prednosti novinky od Huawei. Pozorovacie uhly sú dokonalé, jas ideálny a podanie farieb skvelé a ešte k tomu aj prispôsobiteľné. Veľmi dobre počas nášho testovania fungoval aj automatický jas, takže sa nemusíte báť jeho použitia.

Výkon a pamäť: Pri náročnejších úlohách sa zapotí

Smartfón Huawei P9 Lite (2017) sa svojim výkonom radí presne do strednej triedy zariadení. Ponúka vlastný procesor HiSilicon Kirin 655, ktorému sekundujú 3 GB RAM a 16 GB vnútornej pamäte. Tú je možné rozšíriť pamäťovými kartami, čo je pri tejto základnej kapacite určite vhodné. Po nainštalovaní všetkých aplikácií a stiahnutí niekoľkých desiatok skladieb cez Spotify nám nezostali v pamäti voľné ani 3 GB. A to sme v telefóne nemali žiadne fotografie a videá a ani žiadne nadbytočné aplikácie.

Čo sa týka samotného výkonu, je zrejmé, že telefón v tejto cenovej kategórii tu nebude excelovať. Napriek tomu musíme výrobcu pochváliť za skvelé vyladenie systému a nadstavby. Vďaka tomu je práca s telefónom skutočne veľmi jednoduchá a systém je plynulý a responzívny. To isté môžeme povedať o jednoduchších aplikáciách ako sociálne siete či komunikačné nástroje, kde sme s telefónom nemali absolútne žiadne problémy.

Náročnejšie operácie ale P9 Lite tak ľahko nezvláda. Tu narazíte na zaváhania a problémy, kvôli ktorým sa týmto úkonom zrejme radšej vyhnete. Na mysli máme hranie náročnejších hier, prezeranie objemných stránok či používanie hardvérovo náročnejších aplikácií. Najviac problémov sme mali s aplikácii fotoaparátu, kde sme často narazili na zaseknutia a zaváhania, ktoré nás stáli dobrú fotku.

Je preto zrejmé, že telefón je určený pre menej náročných používateľov. Tých poteší dobrou odozvou a plynulým prostredím, s ktorým je radosť pracovať. Nemôžeme ale povedať, že telefón naplní očakávania najnáročnejších používateľov. Tí by mali s nedostatkom výkonu určite problémy. Sme ale radi, že slabší výkon sa neprejavuje pri bežných operáciách.

Čo sa týka multitaskingu, 3 GB RAM sa postarajú o to, že budete mať otvorených niekoľko posledných aplikácií a prepínanie medzi nimi bude jednoduché. Nemôžete ale očakávať, že nájdete otvorenú aplikáciu, s ktorou ste naposledy pracovali pol dňa dozadu. Na druhej strane, pravidelne sme mali k dispozícii približne polovicu pamäte RAM, čo tiež možno prispelo k plynulému zážitku pri práci s telefónom.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Systém: Skvelá alternatíva k čistému Androidu

Huawei P9 Lite (2017) prichádza s pomerne aktuálnou verziou systému Android 7.0 Nougat s nadstavbou EMUI 5.0. Tešiť sa tak môžete na síce svojské, ale veľmi pestré a užitočné spracovanie od spoločnosti Huawei.

Ak ste v poslednej dobe používali alebo aspoň dlhšie držali v ruke telefón s týmto systémom, túto časť môžete rovno preskočiť. V telefóne totiž nie je nič, čo by sme nenašli v iných zariadeniach Huawei s touto verziou systému, ako napríklad Huawei P10 či Huawei Mate 9.

Zmeny tak prichádzajú už od domovskej obrazovky. V základnom nastavení tu nenájdete ani menu s aplikáciami, no to je možné v tejto verzii systému manuálne zobraziť. V takomto zobrazení ale zasa prestane fungovať gesto potiahnutia smerom nadol po domovskej obrazovke. To v zobrazení bez menu s aplikáciami vyvolá panel pre vyhľadávanie spolu s odporúčanými titulmi. Táto funkcia je ale v podstate nahradená práve tlačidlom menu, po stlačení ktorého sa zobrazia aj spomínané návrhy.

Rovnako zmenená je aj uzamykacia obrazovka. Teší nás, že s upozorneniami je možné pracovať lepšie ako v predchádzajúcich verziách EMUI. Zaujímavé sú aj automatické zmeny pozadia uzamknutej obrazovky, čím je EMUI dobre známe. Samozrejme, dôležitou súčasťou systému je obrovské množstvo prispôsobení. Môžete si tu nastaviť mriežku zobrazenia na domovskej obrazovke, ale aj prechody medzi jednotlivými obrazovkami.

Menšími zmenami prešla aj lišta s upozorneniami. Nájdete tu niektoré ikony rýchleho spustenia, ktoré v čistom Androide nie sú. Upozornenia sa tiež zobrazujú klasicky jedno pod druhým a nie je tu časová os, na ktorú sme boli kedysi zvyknutí. Výraznými zmenami prešlo aj menu s nastaveniami. To je farebné a nachádza sa tu oveľa viac možností ako v čistom Androide.

Prispôsobiť si môžete správanie notifikačnej lišty, zobrazenie a usporiadanie softvérových tlačidiel či detailne môžete ovládať režim Nerušiť. Trochu chaoticky sú niektoré nastavenia umiestnené do sekcie Rozšírené nastavenia. Nájdete tu napríklad nastavenia zabezpečenia a polohy, ktoré majú inak vlastný riadok v čistom systéme Android.

K dispozícii je ale lišta pre hľadanie medzi nastaveniami, a tak možno nebudete úplne stratení. Teda pokiaľ viete, ako presne, alebo aspoň približne sa vaše nastavenie volá. Všetky tieto funkcie sú ale užitočné, alebo nám aspoň pri používaní neprekážajú. Systém vyzerá veľmi pekne a sviežo a je navyše extrémne rýchly a responzívny, takže s ním nemáme absolútne žiadne problémy. Najväčší problém pre nás predstavujú predinštalované aplikácie. Tých je tu neúrekom a my už len túžobne čakáme, kedy skončí platnosť licencie medzi výrobcom a vývojármi týchto aplikácií, aby sme ich nenašli v každom ďalšom Huawei zariadení.

Okrem tradičných Google aplikácií a nástrojov ako Kalkulačka, FM Rádio či Baterka tu ale nájdeme aj takmer 10 predinštalovaných plnohodnotných titulov tretích strán. Ide o rôzne demo verzie hier, sociálne siete ako Twitter či Instagram, alebo aplikáciu TripAdvisor. Hoci niektoré z týchto aplikácií skutočne využijeme, väčšina je iba ťarchou v systéme a tešíme sa na moment, kedy ich už Huawei do telefónu nebude inštalovať.

Naše hodnotenie systému je teda rovnaké ako v prípade posledných modelov od značiek Huawei a Honor. Ide o svojské, no praktické spracovanie Androidu. Fajnšmekrom, ktorí preferujú čistý Android, tento systém veľa nepovie, aj keď má k čistému Androidu oveľa bližšie, ako dve-tri verzie dozadu. Najväčšou pliagou je ale množstvo predinštalovaných aplikácií, no, žiaľ, v tomto smere nie je Huawei jediným previnilcom na trhu. Situácia sa ale dlhodobo zlepšuje a veríme, že aj tento čínsky výrobca v niektorej z budúcich verzií systému s množstvom bloatwareu skoncuje.

Multimédiá: Slušný základ

Budeme sa tu opakovať, no znovu musíme skonštatovať, že aj dostupnejšie zariadenia sa čoraz viac stávajú dostatočné na prácu s multimédiami. Potvrdzuje to aj Huawei P9 Lite (2017), ktorý zvládne väčšinu toho, čo oveľa drahšie zariadenia.

Pri práci s multimédiami oceníte pekný displej, ktorý vám pomôže pri manipulácii s dokumentmi, tabuľkami či prezentáciami. Bez problémov si na ňom pozriete aj video, no na dlhodobejšie sledovanie filmov alebo seriálov zrejme uprednostníte väčšiu obrazovku.

Na druhej strane, zabudovaný reproduktor nás nijako neprekvapil. Zvuk z neho je pomerne nevýrazný, no je aspoň dostatočne hlasný. Na počúvanie hudby to ale určite nebude.

Na rozdiel od iných zariadení, Huawei P9 Lite (2017) ponúka bohatú zbierku predinštalovaných multimediálnych zariadení. Výrobca tak chce zákazníkom ponúknuť všetky multimediálne možnosti ihneď po vybalení telefónu zo škatule. To je síce pre niektorých používateľov výhoda, no iní nájdu v ponúkaných aplikáciách akurát záťaž pre už aj tak obmedzenú kapacitu vnútornej pamäte.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Konektivita a komunikácia: Všetko, čo budete potrebovať

Huawei P9 Lite (2017) je skvele vybavené zariadenie aj po stránke pripojenia. Obsahuje všetky štandardné formy pripojenia a až na pár maličkostí bude vyhovovať aj náročnejším používateľom. Ako prvé uvedieme, že telefónu nechýba NFC. Ešte pred rokom či dvomi šlo o častý šetriaci nástroj pri dostupnejších zariadeniach, no dnes túto formu komunikácie ponúkajú aj mnohé dostupnejšie modely. Huawei P8 nie je výnimkou. Samozrejme, nechýbajú štandardné sieťové pripojenia GPRS, EDGE, HSPA s rýchlosťami do 42,2 Mbps a ani LTE cat4 s rýchlosťami do 150 Mbps.

Nájdeme tu Wi-Fi štandardu 802.11 b/g/n, čo je trošku škoda. Privítali by sme aj dual-band pripojenie, no to ešte stále nie je v dostupnejšej kategórii štandardom. Posledný miniatúrny nedostatok vidíme v použitom konektore. Hoci microUSB je stále štandardom a mnohí používatelia, najmä v tejto kategórii zariadení, ho ešte stále preferujú, myslíme si, že už je čas, aby každý nový telefón ponúkal USB-C. Ide o v takmer každom smere lepšie a flexibilnejšie pripojenie. Chápeme, že prechod v tejto kategórii zariadení musí byť postupný, no ak si to budú výrobcovia vravieť naďalej, na novší štandard neprejdú nikdy.

Inak ponúka Huawei P9 Lite (2017) po stránke konektivity všetko, čo by ste od neho očakávali. Bluetooth v4.1, GPS a aj FM rádio. Všetky formy pripojenia počas nášho testovania fungovali skvelo. Signál bol bezproblémový, pripojenie k Wi-Fi takisto. Hovory prebiehali hladko a jasne, čo potvrdila aj druhá strana. Po tejto stránke tak telefónu skutočne nemáme čo vytknúť.

Fotoaparát: Slušné výsledky, pomalá aplikácia

Huawei P9 Lite (2017) je vybavený 12MP hlavným fotoaparátom a 8MP prednou selfie kamerou. Hlavný fotoaparát je doplnený o jednoduchú LED diódu blesku. Aj bez nej si ale poradí vo väčšine svetelných podmienok na približne rovnakej úrovni.

Nejde tak o snímač, ktorý by exceloval za svetla a úplne pohorel v tme. Práve naopak, fotoaparát podával konzistentné výsledky za väčšiny podmienok. Fotografie ale nepatria medzi tie najlepšie. Fotografiám v niektorých prípadoch chýbali detaily a spracovanie farieb je veľmi premenlivé. Napriek tomu sú výsledky minimálne priemerné. Chválime najmä fakt, že v horších svetelných podmienkach sa fotoaparát nepoloží na lopatky ale stále je schopný produkovať slušné výsledky.

Najväčšie výhrady ale máme voči aplikácii fotoaparátu. Tá je síce plná užitočných funkcií a nastavení a jej ovládanie je jednoduché a praktické, no jej rýchlosť nám niekedy robila vrásky na čele. Za vinu to dávame jednoducho slabšiemu hardvéru.

Viackrát sa stalo, že sme museli aplikáciu fotoaparátu úplne vypnúť, pretože jednoducho zamrzla. Časté boli spomalené reakcie. Ani zaostrovaním a rýchlosťou zhotovenia fotografie nepatrí Huawei P9 Lite (2017) medzi elitu, práve naopak – je v týchto smeroch podpriemerný. Ak ale nepatríte medzi náruživých fotografov, telefón vám môže veľmi dobre poslúžiť. Nesklame vás ani za horšieho osvetlenia, akurát s ním niekedy budete musieť byť trošku trpezlivejší.

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 


Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 

Batéria: Najsilnejšia stránka telefónu

Keď bežne testujeme zariadenie, minimálne v priebehu prvých dní máme stále po ruke nabíjačku. Množstvo fotografií, benchmarkov a ďalších testov má za následok, že väčšinu telefónov musíme nabíjať aj počas dňa. Boli sme preto veľmi milo prekvapení, keď Huawei P9 Lite (2017) vydržal aj tie najnáročnejšie dni.

Počas nášho testovania sme sa s telefónom na konci dňa nedostali pod úroveň 50 % ani raz. Aj pri náročnejších dňoch nám zostávala viac ako polovica kapacity batérie, a tak môžeme bez problémov skonštatovať, že ide o telefón s viacdňovou výdržou batérie.

To oceníte pri cestovaní, ale aj v situáciách, kedy ste neočakávane mimo dosahu zásuvky. Telefón vás ani vtedy nesklame. V priebehu jedného dňa je bez problémov možné dosiahnuť s telefónom 5-6 hodín zapnutého displeja, v priebehu dvoch dní je to na úrovni 4-5 hodín.

To ale nie je veľký prepad, za čo vďačíme veľmi slušnej výdrži v pohotovostnom režime. Okrem toho musíme pochváliť aj softvérovú správu napájania. K dispozícii sú dva štandardné režimy šetrenia batérie, no vďaka skvelej výdrži sme nevyužívali ani jeden z nich.

Huawei dáva používateľom možnosť aj detailne nastaviť správu aplikácií na pozadí. Môžete si vybrať tituly, ktoré sa po zavretí úplne vypnú. Ak systém rozpozná aplikáciu bežiacu na pozadí, ktorá spotrebúva veľa energie, upozorní vás na to výstrahou a rovno vám ponúkne možnosť túto aplikáciu vypnúť. Čerešničkou na torte je možnosť optimalizácie spotreby, ktorá pozatvára všetko nepotrebné úplne automaticky.

Huawei P9 Lite (2017): Záverečné hodnotenie

Huawei P9 Lite (2017) je pomerne nenápadný smartfón. Jeho najväčšou prednosťou je určite jeho dizajn – nebyť plastového rámiku, veľmi ľahko by ste si ho mohli pomýliť s akoukoľvek vlajkovou loďou. V ruke sa drží veľmi dobre a za jeho vzhľad sa určite nebude nikto hanbiť. Telefón ponúka aj slušnú výbavu a svoju cieľovú kategóriu zákazníkov rozhodne poteší. Pri náročnejších úlohách sa ale dosť zapotí. Prekážala nám pomalá aplikácia fotoaparátu, aj keď telefón si to vynahradil slušnou kvalitou fotografií. Celkovo ide o veľmi dobrý telefón, ktorý má ale skutočne veľkú konkurenciu. Na Slovensku sa predáva za 279 EUR, aj keď ho nájdete aj za lacnejšie. V tejto cenovej kategórii má ale telefón veľkú konkurenciu zo strany modelov ako Lenovo Moto G5 Plus, ale aj vlastná sesterská firma tu ponúka skvelý Honor 6X. Je preto otázne, či dokáže telefón skutočne presvedčiť potenciálneho záujemcu.

Plusy

+ Konštrukčné spracovanie

+ Kvalita fotografií

+ Vynikajúca výdrž batérie

Mínusy

– Nedostatok výkonu na náročnejšie operácie

– Pomalá aplikácia fotoaparátu

[taq_review]

Tento článok je rozdelený na niekoľko častí: 
Disqus Comments Loading...