Huawei P20 Lite: Koľko stojí výmena batérie? | Servis

Výdrž batérií smartfónov sa v posledných rokoch výrazne znížila. Môžu za to neustále pribúdajúce funkcie a zvyšujúci sa výkon. Množstvo procesov beží neustále na pozadí a výdrži neprispievajú ani obrovské displeje s vysokým rozlíšením.

Smartfóny používame stále viac a viac a to sa prejavuje na neustále sa skracujúcej výdrži batérie. Najnovšie modely už ponúkajú poriadne veľké akumulátory, no výdrž sa dramaticky nezvyšuje. Časy, kedy sme si mohli svojpomocne vymeniť batériu po odňatí zadného krytu sú už dávno preč. Teraz je kvôli tomu nutné zájsť do servisu.

Výmena batérie v servise však nemusí byť lacná záležitosť. My sme sa teraz pozreli na to, koľko zaplatíte za výmenu batérie v smartfóne Huawei P20 Lite v jednotlivých slovenských servisoch.

Huawei P20 Lite

Tento smartfón má síce už svoje najlepšie časy za sebou a nepatrí medzi novinky. Avšak stále je medzi používateľmi veľmi obľúbený. Ponúka relatívne kompaktné rozmery a displej s uhlopriečkou 5,84″, na ktorom sa rozprestiera FullHD+ rozlíšenie.

Na zadnej strane sa nachádza snímač odtlačkov prstov a tiež duálny fotoaparát. Zariadenie je poháňané procesorom Kirin 659 a ponúka operačnú pamäť s kapacitou 4 GB. Batéria ponúka kapacitu 3000 mAh.

 

Kedy vymeniť batériu?

Opravu je možné využiť, ak sa zariadenie rýchlo vybíja alebo ho nedokážete nabíjať, samovoľne sa vybíja aj v prípade, že batéria nie je vybitá. Zariadenie nie je možné zapnúť alebo zamrzne na úvodnom logu po zapnutí. Zariadenie sa nárazovo vybíja, na nabíjačke percentá takmer nestúpajú, batéria je nafúknutá,  tlačí na displej a ostatné súčiastky.

Ak cítite, že výdrž batérie vášho smartfónu sa dramaticky znížila, pravdepodobne je čas na jej výmenu. Nová batéria dokáže v niektorých prípadoch výdrž predĺžiť naozaj výrazne. Ak chcete svoj nový smartfón používať dlho a výdrž batérie udržať na čo najlepších hodnotách, určite neprehliadnite náš článok Akú nabíjačku kúpiť a je aj kábel dôležitý? | AndroidForum.

Koľko zaplatíte za výmenu batérie Huawei P20 Lite?

Na Slovensku máem veľa servisov a väčšina z nich má v ponuke aj službu výmeny batérie v smartfóne Huawei P20 Lite. My sme preto vybrali niektoré známejšie servisy a porovnali ich ceny. Ako môžete vidieť, cena a aj čas opravy sa môže v závislosti od konkrétneho servisu líšiť. Tiež je dôležité či má sevis náhradný diel priamo na sklade alebo ho musí objednať.

Cena opravy Čas opravy
Fixservis 30 € 1 hod.
PCexpres 39 € 3 hod.
Mobilnyservis 44 € 45 min.
Slovit 39 € 1-2 hod.
Mobilovo 30 € neuvedené
FIXIT 44 € 1 hod.
Itcomplet 38 € 2-3 hod.

Časy opráv z tabuľky by sme brali len orientačne. V prvom rade to závisí od dostupnosti náhradného dielu a samozrejme aj od vyťaženosti servisných technikov.

Ako môžete vidieť, ceny a čas opravy sú rôzne. Najlacnejšie vychádza Fixservis a Mobilovo  s cenou 30 eur, najdrahší je Mobilnyservis a FIXIT s cenou 44 eur.

Vybrali sme zaujímavé príslušenstvo pre váš Huawei P20 Lite:

Silikónový kryt priehľadný
Peňaženkové puzdro
Spigen Liquid Air
Gumené púzdro so šnúrkou
Ochranná fólia
Clear View puzdro
Huawei Freebuds 3
Powerbanka Huawei
Disqus Comments Loading...