Huawei P Smart 2021 oficiálne: Dvojročný procesor, silná batéria a pekný displej

Spoločnosť Huawei oficiálne predstavila nový model Huawei P Smart 2021. Novinka prináša hneď niekoľko vylepšení – lepšie fotoaparáty, väčšiu kapacitu batérie s rýchlejším nabíjaním a väčší displej s dierou pre selfie kameru namiesto kvapôčkového výrezu.

Moderný dizajn s veľkým displejom

Vzhľadom na svoju cenu, model Huawei P Smart 2021 disponuje IPS LCD panelom s rozmerom 6,67 palcov vo Full HD rozlíšení. Pre komfort vašich očí má pre vás k dispozícií režim Eye Comfort, ktorý prešiel certifikáciou TÜV Rheinland. Ten efektívne filtruje modré svetlo a znižuje tak záťaž očí.

Snímač odtlačkov prstov je umiestnený na boku, vďaka čomu si smartfón zachováva moderný dizajn, ale zároveň neprídete o rýchlosť a presnosť snímania.

Starý známy Kirin 710A, tentokrát bez Google služieb

Najväčšia slabina tohto telefónu je určite dvojročný procesor Kirin 710, ktorý je doplnený iba o 4 GB operačnej pamäte. S plynulosťou systému tak určite budú problémy skôr, ako na iných modeloch strednej triedy. Smartfón beží na nadstavbe EMUI 10.1.

O veľkosť interného úložiska sa však báť nemusíte, ak by vám 128 GB nestačilo, môžete veľkosť úložiska rozšíriť s pomocou microSD karty.

No služby Google tu bohužiaľ nenájdete a ak sa pre tento model rozhodnete, budete odkázaní na Huawei AppGallery. V tej samozrejme nenájdete žiadne aplikácie od spoločnosti Google a ani niektoré slovenské aplikácie.

V mobile tiež nájdete predinštalovanú aplikáciu Petal Search, ktorá vám pomôže nájsť aplikácie, ktoré síce nie sú dostupné v App Gallery, ale sú dostupné niekde inde. Aplikácia tiež môže slúžiť ako samostatný vyhľadávací nástroj a poskytuje aj bežné výsledky vyhľadávania ako napríklad fotky, videá či správy.

2 MP makro snímač nesmie chýbať

Na zadnej strane telefónu nájdete štyri snímače fotoaparátu – 48 MP hlavný snímač, 8 MP ultra-širokouhlý snímač, 2 MP makro snímač a 2 MP senzor pre rozostrenie pozadia. Pre fanúšikov selfie je tu 8 MP selfie fotoaparát s funkciou skrášľovania.

No čísla sú iba čísla samozrejme a softvér robí veľa. Zariadenie už testujeme, preto si určite nenechajte ujsť našu recenziu.

Veľkosť batérie nesklamala

Batéria s kapacitou 5 000 mAh sa bez problémov postará o viacdňovú výdrž aj u náročnejších používateľov. Smartfón taktiež podporuje rýchle 22,5 W nabíjanie, ktoré síce nie je najrýchlejšie na trhu, ale zase ani to najpomalšie. Nie pri všetkých smartfónoch strednej triedy je USB typu C samozrejmosťou, ale som rada, že tento model ho má. No podpory NFC sa už bohužiaľ nedočkal.

Cena a dostupnosť

Smartfón bude dostupný v troch farbách – Crush Green, Blush Gold a Midnight Black. U maloobchodných predajcov bude k dispozícií od 23. októbra a jeho odporúčaná cena je 219€.

Rozmery 165,7 x 76,9 x 9,3 mm
Hmotnosť 206 g
Displej IPS LCD, 6,67″, 2400 x 1080 pixelov, 20:9
Procesor Kirin 710A
RAM 4 GB
Úložisko 128 GB
Fotoaparáty 48 MP, f/1.8, 26 mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF (hlavný fotoaparát)

8 MP, f/2.4, 120˚ (ultra-širokouhlý)

2 MP, f/2.4 (makro)

2 MP, f/2.4 (snímač rozostrenia pozadia)

8 MP, f/2.0 (selfie)

Batéria 5 000 mAh, 22,5 W káblové nabíjanie
Cena 219 eur

Konkurencia

Okrem ostatných rozdielov majú konkurenčné modely veľkú výhodu v tom, že podporujú Google služby.

Redmi Note 9

Základná verzia ponúka iba 64 GB úložného priestoru a iba 3 GB operačnej pamäte, no cena lepšej verzie je stále nižšia ako cena modelu Huawei P Smart 2021. Procesor MediaTek Helio G85 získal v AnTuTu benchmarku skóre vyššie až o 29 % ako procesor Kirin 710A. Snímače zadných fotoaparátov sú takmer identické, ale selfie fotoaparát je lepší. Redmi Note 9 taktiež podporuje NFC a 6,5″ IPS displej chráni Corning Gorilla Glass 5. V kapacite batérie veľký rozdiel nie je, Redmi ponúka 5 020 mAh batériu.

Samsung Galaxy M21

Cena zariadenia je približne rovnaká, no Samsung M21 vynikne lepším Super AMOLED displejom a batériou s kapacitou až 6 000 mAh. Navyše je menší a ľahší, má výkonnejší procesor a lepšiu selfie kameru. Model Samsung M21 však podporuje iba 15 W nabíjanie a chýba mu makro snímač.

Realme 6i

Špecifikáciami veľmi podobný, no dostupný za výrazne nižšiu cenu. Jeho cena sa pohybuje okolo 180 eur a taktiež ponúka batériu s kapacitou 5 000 mAh, veľmi podobný set snímačov fotoaparátu, 6,5 palcový IPS LCD displej v HD+ rozlíšení. Navyše ponúka podporu NFC, lepšiu selfie kameru a procesor Mediatek Helio G80, ktorý je výkonnejší ako Kirin 710A.

Náš tip
Do Huawei AppGallery dorazila mobilná aplikácia Tatra banky
Disqus Comments Loading...