Huawei chystá vlajkovú loď so 7000 mAh batériou, príde už v tomto roku

Redakcia

Spoločnosť Huawei ešte nestihla predstaviť vlajkový model Huawei P50, no jej fanúšikovia už špekulujú o tom, aké špecifikácie by mohol priniesť Huawei Mate 50. Posledné úniky naznačujú, že jeho Pro verzia ponúkne 7 000 mAh batériu, informuje portál TechRadar.

Samotnú výdrž batérie však ovplyvňuje viacero faktorov – veľkosť a obnovovacia frekvencia obrazovky, výkon alebo optimalizácia systému. V tomto smere patrí Huawei medzi špičku, takže môžeme očakávať, že výsledná výdrž bude výborná.

Podľa ďalších únikov bude mať Huawei Mate 50 Pro 6,8 palcový OLED displej s rozlíšením 1176 x 2400 pixelov a obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Vo vnútri by sa mal nachádzať čipset Kirin 9000, 12 GB RAM a 512 GB interného úložiska. Tieto komponenty dajú batérii zabrať, no o rýchlosť nabíjania sa báť nemusíte. Smartfón bude údajne podporovať 65 W káblové nabíjanie.

Huawei Mate 40 Pro | Foto: Redakcia

Dizajn novinky zatiaľ nie je známy, no na zadnej strane by sa mala nachádzať skupina štyroch fotoaparátov – hlavný snímač s rozlíšením 64 MP, 12 MP teleobjektív, 12 MP ultra-širokouhlý a 0,4 MP hĺbkový snímač.

Smartfóny Huawei Mate 50 a Mate 50 Pro majú byť uvedené na trh v októbri, bez podpory Google služieb.

Konkurenčné zariadenia sa k takým číslam ani nepribližujú, výdrž však majú dobrú

Väčšina vlajkových lodí ani zďaleka neponúka takú obrovskú kapacitu batérie. Samsung Galaxy S21 Ultra je vybavený batériou s kapacitou 5 000 mAh, zatiaľ čo iPhone 12 si vystačí s 2 815 mAh batériou. Výdrž ponúkajú dobrú, no nie excelentnú, ako niektoré modely strednej triedy s väčšou batériou a slabším výkonom.

Kým Huawei Mate 50 Pro prinesie obrovskú batériu, séria P50 bude zameraná na fotoaparáty

Zatiaľ čo Huawei Mate 50 Pro bude podľa únikov zameraný na výdrž batérie, správy o pripravovanej sérii Huawei P50 hovoria hlavne o fotoaparátoch. Podľa portálu GSMArena bude predstavená s doposiaľ najväčším mobilným snímačom – 1″ Sony IMX800. Model P50 Pro + taktiež ponúkne ultraširokouhlý snímač, teleobjektív a periskopický snímač a 3D ToF snímač.

Náš tip
Orange: Výrazné zlacnenie 5G smartfónov a nové zariadenia v ponuke
Disqus Comments Loading...