Huawei FreeBuds 5: Na Slovensko prichádzajú slúchadlá, aké ste ešte nevideli

Zdroj: Huawei

Trh Bluetooth slúchadiel je rozmanitý a doslova obrovský. Vyčnievať z davu je čoraz náročnejšie a výrobcovia sa snažia odlíšiť v prvom rade dizajnom. Funkčne totiž dnes už každé slúchadlá v rozumnej cenovej hladine ponúkajú všetko, čo by ponúkať mali. Huawei FreeBuds 5 sú práve jedným z takýchto zariadení a teraz prichádzajú na slovenský trh. Výrobca nás o tom informoval prostredníctvom tlačovej správy.

Huawei FreeBuds 5: Dizajn v hlavnej úlohe

Slúchadlá sú iné už na prvý pohľad. Či už ide o nabíjaciu krabičku oválneho tvaru a zaujímavým otváraním, no najmä o slúchadlá samotné. Dizajnom môžu trochu pripomínať “fazuľky” Galaxy Buds Live, no sú väčšie a z ucha normálne vystupujú.

Huawei FreeBuds 5 | Zdroj: Huawei

Slúchadlá sú nástupcom populárneho modelu FreeBuds 4 a v portfóliu sú nad FreeBuds 5i a pod FreeBuds Pro 2. Akási dobre vybavená stredná trieda. Sú otvorené, takže po vložení do ucha úplne netesnia. To so sebou nesie niekoľko výhod aj nevýhod.

Výborne sedia v ušiach a budú veľmi dobré na športovanie, prípadne prechádzku v miestach, kedy potrebujete vnímať aj svet okolo seba. Avšak ponúkajú aj aktívne potlačenie hluku, takže nepríjemný, či už pouličný alebo MHD šum bez problémov odfiltrujú.

Zvuk

Slúchadlá sú vybavené ultramagnetickým dynamickým meničom s technológiou bass turbo, vďaka čomu dokážu prehrávať hĺbkové tóny s frekvenciou len 16 Hz. Adaptívny ekvalizér optimalizuje zvukovú kvalitu v reálnom čase v rozmedzí od 100 Hz do 2 kHz. Eliminuje tým nezrovnalosti zvuku, ktoré môže spôsobiť tvar ucha či spôsob nosenia. Cieľom je poskytnúť konzistentnú zvukovú kvalitu.

Huawei FreeBuds 5 | Zdroj: Huawei

Z kodekov nechýbajú L2HC a LDAC, slúchadlá majú aj certifkáciu od HWA a Hi-Res Audio Wireless. Prenosová rýchlosť zvuku je 990 kb/s.

Batéria a nabíjanie

Celková výdrž slúchadiel spoločne s puzdrom je na úrovni rovných 30 hodín, čo je slušný nadštandard. Ak je energie nedostatok, len 5 minút v nabíjacom puzdre stačí na ďalšie dve hodiny prehrávania hudby. Ak by sme mali porovnať rýchlosť nabíjania s predchádzajúcim modelom, tak tu je to trikrát rýchlejšie.

Huawei FreeBuds 5 | Zdroj: Huawei

Slúchadlá fungujú so smartfónmi Huawei, inými Android smartfónmi alebo iPhonmi. V prípade operačného systému Android je pre plnohodnotné používanie požadovaná aplikácia AI Life, ktorú je možné stiahnuť z obchodu AppGallery. Fungujú síce aj bez nej, no práve v aplikácii sa nachádzajú dôležité nastavenia. K iPhonu stačí pripojiť, nastavenia je možné meniť priamo v Bluetooth rozhraní.

Huawei FreeBuds 5: Cena a dostupnosť na Slovensku

Slúchadlá Huawei FreeBuds 5 prichádzajú na Slovensko za odporúčanú cenu 159 eur. K dispozícii sú v troch farebných prevedeniach – Ceramic White, Silver Frost a Coral Orange a predaj začína už dnes, 24. apríla 2023.

Konkurencia

V cene okolo 150 eur na trhu nájdeme viacero zaujímavých modelov slúchadiel. Za zmienku stojí napríklad Nothing Ear (2) taktiež s netradičným priehľadným dizajnom, ANC a slušnou kvalitou zvuku. Veľmi zaujímavou voľbou sú slúchadlá Sony LinkBuds S s výborným aktívnym potlačením hluku, pohodlnou konštrukciou a výborným zvukom.

Samsung Galaxy Buds2 | Zdroj: Zdenka Smalecová

Zabudnúť nesmieme ani na obľúbené Samsung Galaxy Buds2 s kompaktnými rozmermi a všetkými funkciami, ktoré potrebujete.

Náš tip
TIP na smartfón: Tento je lacný a pritom skvelo vybavený
Disqus Comments Loading...