Google mení názov svojho launcheru. Bude sa volať Pixel, rovnako ako nové smartfóny [APK]

Nie je žiadnym tajomstvom, že Google pripravuje dvojicu nových smartfónov. Podľa pôvodných dohadov išlo o dva nové Nexus zariadenia, no najnovšie informácie hovoria o tom, že Google tieto smartfóny pomenuje Google Pixel a Google Pixel XL. Pomenovanie Pixel pritom nie je novinkou a Google ho použil už v minulosti, a to na svoj prepracovaný Android tablet. Dnes sa dozvedáme však to, že pixelmi nebudú skrášľované iba mená zariadení, ale aj softvéru. Google totižto premenoval svoj vlastný launcher.

Google Launcher, ako bola doteraz pomenovaná nadstavba systému od Googlu, sa po novom bude volať Pixel Launcher. Aspoň to tvrdí developer alternatívnych ROM LlabTooFeR, ktorému sa podarilo zverejniť aj screenshoty zachytávajúce nový názov tejto aplikácie. Okrem názvu sa zmenila aj ikona a verzia aplikácie, ktorá začína číslami 7.1.xxx, ktoré indikujú aj to, že nový Android, ktorý má byť predstavený spolu s Pixel smartfónmi, ponesie označenie Android 7.1 Nougat. Okrem toho ale tento launcher neprináša žiadne dizajnové, ani funkčné zmeny. Jednou z možností je aj fakt, že nás LlabTooFeR majstrovsky oklamal a nový launcher vytvoril vo svojej réžii. Všetky indície ale napovedajú tomu, že by malo ísť o pravdivú ukážku toho, ako Google zmení svoj Android launcher.

Náš tip
Vzhľad systému z Google Pixel môžete mať aj vo svojom smartfóne. Vďaka Action Launcheru

Aktualizácia 13.9.2016, 8:45

Na stiahnutie je už dostupný aj APK súbor, ktorý vám umožní nainštalovať si nový Pixel Launcher. Sám LlabTooFeR zverejnil odkaz na stiahnutie zo serveru MEGA. Ide o dve samotatné APK súbory, jeden pre Pixel Launcher a druhý pre jeho pozadia. Ak vám launcher správne nefunguje, musíte ho manuálne nainštalovať do partície /system (pomocou r/w).

Zdroj: AndroidPolice, 2

Disqus Comments Loading...