Zariadenia od Google sa presúvajú do nového Google Store

Spoločnosť Google prichádza so zaujímavou novinkou, ktorou je nový internetový obchod Google Store. Internetový gigant tu nebude ale ponúkať žiaden nový tovar, iba odčlení časť svojich produktov z obchodu Play. Jedná sa o zariadena Nexus, Chromebook a ďalšie, za vývojom ktorých stála práve spoločnosť Google a ktoré boli doteraz dostupné spolu s multimediálnym obsahom v obchode Play.

Google sa ale teraz rozhodol svoje zariadenia osamostatniť v špeciálnom obchode, ktorý ale stále nie je dosupný na Slovensku. Nový obchod bol predstavený pri príležitosti uvedenia nového zariadenia Chromebook Pixel a odteraz by mal slúžiť na všetky objednávky zariadení, ktoré boli doposiaľ dostupné v obchode Play.

Pri pohľade na stránku obchodu sa zobrazí správa, že obchod na Slovensku nefunguje, ale Google sa snaží to napraviť. K dispozícii ale máte odkaz na americkú stránku, čo je v podstate prehľad dostupných produktov so slovenským popisom, no ak na neiktorý z nich kliknete, znovu sa zobrazí to isté hlásenie. Obchod Google Store však vyzerá veľmi jednoducho a prakticky a veríme, že takáto novinka je predzvesťou toho, že Google prinesie svoje zariadenia oficiálnou cestou konečne aj k nám.

Zdroj: Google via engadget

Disqus Comments Loading...