Používatelia Google fotiek sa sťažujú. Aplikácia im zobrazuje poškodené zábery

Google Fotky | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Počas posledných dní sa na internete vyskytovalo množstvo príspevkov ohľadom aplikácie Google Fotky. Používatelia objavili problém, ktorý sa vyskytuje na starších fotografiách. Bližšie informácie ohľadom komplikácií zverejnil portál 9TO5Google.

Ako vyzerajú poškodené fotografie?

Už počas minulého víkendu sa niekoľko používateľov sťažovalo na nekvalitné, rozmazané, popraskané a poškodené staršie fotografie. V niektorých prípadoch sa na snímkach vyskytovali aj biele bodky. Zaujímavé je, že niektoré fotky sú poškodené viac a niektoré menej. Vo väčšine zaznamenaných prípadov šlo o fotografie staršie, ako 5 rokov. Na internete sa objavili komentáre, ktoré toto poškodenie opisujú, ako vodné škvrny. Na ukážkových snímkach je jasne vidieť zvláštny spôsob poškodenia. V našej redakcii sme sa však s takýmto problémom nestretli.

Google Photos - poškodené fotografie | Zdroj: 9TO5Google.com
Google Photos - poškodené fotografie | Zdroj: 9TO5Google.com

Podľa informácií sa tento problém vyskytuje len pri sťahovaní daných fotografií. Rovnaké škvrny nájdete aj pri sťahovaní cez druhú aplikáciu Google Takeout. Pôvodné a neupravené fotografie však tento problém nemajú. Aktuálne sa na internete vyskytujú desiatky nespokojných používateľov, ktorí zverejňujú snímky s podobnými poškodeniami.

Developer: Google LLC
Price: Free

Vyzerá to tak, že problém nemajú úplne všetci používatelia, ale aj napriek tomu je ich počet dosť vysoký. V niektorých prípadoch sa škvrny vyskytovali len niekoľko dní, no zopár používateľov má tento problém už takmer týždeň. Vyriešenie týchto komplikácií budeme asi musieť prenechať na samotnú spoločnosť Google.

Náš tip
Google Stadia oficiálne končí. Zákazníci dostanú svoje peniaze späť
Disqus Comments Loading...