Google pripravuje nový obchod Play. Bude mať nový vzhľad a odporúčania na populárny obsah

Google chce, aby sa jeho produkty neustále vyvíjali, a tak sa snaží vymýšľať nové funkcie a zmeny vo svojich aplikáciách a službách. Dôkazom toho má byť aj nová verzia obchodu Play, ktorá prináša hneď dve veľké novinky – odporúčania na populárny obsah a nový vzhľad pri zobrazovaní informácií o aplikáciách.

Odporúčania na populárny obsah nie sú úplnou novinkou. Google ich v obchode Play zobrazoval aj doteraz v sekcii Trending, kde sa ale zobrazoval len zoznam populárnych titulov. Po novom bude táto sekcia zaujímavejšia a bude obsahovať aj zmienku o knihách, hudbe, či filmoch. Po kliknutí na odporúčanie sa zobrazí kompletné info o danom titule a o jeho autorovi. Nové odporúčania sa začnú pomaly zobrazovať všetkým, ktorí majú najnovšiu verziu obchodu Play.

Náš tip
Obchod Play prináša významnú zmenu. Oddelil TOP aplikácie od hier

Nový vs. aktuálny vzhľad obchodu Play

Druhu novinkou je vynovená sekcia aplikácií a hier, ktorá by mala prejsť redizajnom. Po prvýkrát sa objavila používateľom na Androide 7.1 s obchodom Play vo verzii 7.1.15. Redizajn hodnotíme ako vydarený, informácie o aplikáciách sú prehľadnejšie a vyzerajú moderne. Jedinou nevýhodou je, že zmizli niektoré informácie (ako napríklad kategória, do ktorej daný titul patrí) a dostanete sa k nim až po rozkliknutí tlačidla “viac informácií” o danom titule.

Zdroj: PhoneArena, AndroidAuthority

Disqus Comments Loading...