Svoje príbehy a cestovateľské zážitky môžete vyrozprávať cez Google Earth

Služba Google Earth tento týždeň sprístupnila “nástroje pre kreatívcov, prostredníctvom ktorých je do digitálnej mapy sveta možné dostať vlastné príbehy”. Ľudskou rečou povedané, novú funkciu “Projekty” je možné prirovnať k interaktívnym prezentáciám prepojeným na konkrétne miesta v mapách.

Vo svojich prezentáciách zvolíte miesta a následne k nim môžete pridať fotografie, videá, textové komentáre alebo v mape niečo zvýrazniť pomocou kreslenia. Funkcia si svoje miesto môže nájsť vo vzdelávacom procese, pri detailnom plánovaní dovolenky, digitálnom uchovávaní zážitkov a podobne.

Pokiaľ si chcete pozrieť, ako taká prezentácia môže vyzerať na tomto odkaze nájdete prehliadku renesančnej architektúry v Taliansku. Práve takéto projekty si teraz môžete vytvárať sami.

Projekty sa ukladajú priamo do cloudového úložiska Google Drive, vďaka čomu k nim máte neskôr prístup a taktiež ich môžete zdieľať so svojimi blízkymi. Funkcia “Projekty” je v slovenčine dostupná na webe Google Earth, kde sa môžete pustiť do vytvárania svojich kreatívnych prezentácií.

V mobilnej aplikácii pre Android a iOS je ich podľa zverejnených informácií zatiaľ možné iba prezerať. Pre upresnenie, funkcia “Projekty” reálne nie je až takou veľkou novinkou. Ide  totiž o sprístupnenie nástrojov z projektu “Cestovateľ” pre širokú verejnosť.

Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: N/A
Aktuálna cena: Zdarma

Náš tip
Google Earth a odhalenie záhady 22 rokov nezvestného muža
Disqus Comments Loading...