Google: Ďalšou cieľovou skupinou užívateľov sú deti do 13 rokov

Spoločnosť Google sa rozhodla, že ďalším cieľovým segmentom trhu budú najmladší užívatelia. Rôzne internetové služby sú dnes určené iba pre užívateľov starších, ako 13 rokov a Google si zaumienil vytvoriť bezpečný internetový obsah, ku ktorému by mali oficiálny prístup aj tí najmenší.

Dôvod je jednoduchý – čím skôr si užívatelia zvyknú na ekosystém a služby Google, tým je väčšia pravdepodobnosť, že budú tieto služby používať aj v budúcnosti. Okrem toho by Google získal milióny nových zákazníkov, ktorí doteraz nemali k produktom internetového giganta prístup. Spoločnosť plánuje podľa všetkého niekoľko veľkých noviniek, pričom medzi najdôležitejšie patria regulovaný a bezpečný obsah na YouTube, ovládací panel, pomocou ktorého by mali rodičia detailný prehľad o internetových aktivitách svojich detí a overenie veku na zariadeniach s Androidom.

Podobným smerom sa chcel v minulosti vydať aj ďalší gigant na poli internetových služieb – Facebook. V roku 2011 vyšlo najavo, že až polovica užívateľov do 12 rokov v USA používa sociálnu siet bez vedomia rodičov, a tak sa Facebook rozhodol vytvoriť podobnú službu pre najmenších. Doteraz sa tak ale nestalo a rýchlou realizáciou svojich vlastných plánov by mohol mať Google v tejto oblasti navrch.

Podľa amerických zákonov mohli doteraz deti používať internetové služby iba s vysloveným oprávnením od rodičov. Poskytovatelia týchto služieb sa museli postarať o to, aby bol obsah na ich stránkach bezpečný, čo bolo veľmi nákladné a pre užívateľov nepohodlné. Tieto problémy by sa ale rýchlo vyriešili vytvorením služieb zameraných vyslovene na deti. Spoločnosti by mali vyriešený problém s reguláciou obsahu a rodičia by sa zas nemuseli báť o to, čo ich deti na internete uvidia.

Zdroj: Giaom via Gizmodo

Disqus Comments Loading...