Facebook, Instagram a Messenger mali ďalší výpadok

Včera večer, zhruba od 19:00 do 23:00 mali aplikácie, ktoré patria pod firmu Facebook Meta výpadok, ktorý zasiahol aj nás na Slovensku. Výnimkou bol WhatsApp, ktorého sa výpadky nedotkli. Facebook, Instagram a Messenger mali problémy s prijímaním a odosielaním správ. Správu priniesol portál Android Central.

Posielanie správ na platformách Facebook, Instagram a Messenger nebolo dostupné

Správy ste síce pripravili na odoslanie, ale sa pri nich nezobrazila ikonka s fajkou, znázorňujúca odoslaný stav správy. Ostal len prázdny krúžok. Pre vysvetlenie tento krúžok môže mať niekoľko stavov. Môže byť prázdny (správa neopustila vaše zariadenie), prázdny s fajkou (odoslané), vyplnený farbou + fajka (doručené príjemcovi) a s fotkou používateľa (prečítané).

Pre zaujímavosť, toto bol už tretí väčší výpadok spomínaných aplikácií za jeden mesiac. Najväčší bol na začiatku októbra, kedy aplikácie neodosielali správy takmer šesť hodín. Včerajší výpadok priznali Messenger aj Instagram na svojich Twitter účtoch. No povedzte, existuje lepšia platforma na oznamovanie výpadkov, než tá konkurenčná?

Instagram chce používateľov pripraviť na podobné situácie a tak začal minulý mesiac testovať záložku, ktorá vás upozorní na výpadok. Momentálne sa test týka len Spojených štátov a zrejme to takto ešte pár mesiacov potrvá.

Trvanie výpadkov jednotlivých platforiem podľa DownDetector

Problémy s Facebookom | Zdroj: Downdetector.sk
Problémy s Messengerom | Zdroj: Downdetector.sk
Problémy s Instagramom | Zdroj: Downdetector.sk

Náš tip
Instagram má 11 rokov!
Disqus Comments Loading...