Elon Musk zakladá spoločnosť Neuralink. Cieľom je aktívne prepojenie umelej inteligencie s ľudským mozgom

Známy vizionár a úspešný podnikateľ Elon Musk, CEO spoločností Tesla Motors či SpaceX, aktuálne zakladá v Kalifornii ďalšiu spoločnosť. Má niesť názov Neuralink a jej hlavnou úlohou bude postupne docieliť aktívne prepojenie umelej inteligencie s reálnym ľudským mozgom.

Počas vlaňajšej letnej konferencie Elon Musk vyjadril myšlienku, že budeme musieť prijať podporu počítača v podobe umelej inteligencie ak chceme ostať konkurencieschopní popri múdrejších a rýchlejších strojoch. Nová spoločnosť Neuralink bola zapísaná ako lekárska výskumná spoločnosť a v súčasnosti už prijala do svojich radov viacero zvučných mien z prostredia neurovedy a ďalších špičkových univerzitných profesorov.

Náš tip
Elon Musk: Tesla Model S môže potenciálne zrýchliť z 0 na 100 km/h za 2,34 sekundy

Prvotným cieľom novovytvorenej spoločnosti je vytvoriť implantáty v podobe tzv. “lebečných počítačov” pre medicínske účely. Tieto implantáty majú pomáhať pri liečbe diagnóz ako epilepsia, Parkinsonova choroba či rôzne formy depresií. Finálnym cieľom je samotné priblíženie a prepojenie medzi počítačom poháňaným umelou inteligenciou a samotným mozgom. Ide o akúsi sci-fi myšlienku pre vytvorenie hybridne zmýšľajúceho človeka.

Náš tip
Elon Musk vypustí do vesmíru 4425 satelitov. Sprístupnia vysokorýchlostný internet pre všetkých

Rovnako ako v prípade spoločností Tesla a SpaceX, aj v tomto prípade má spoločnosť za cieľ priniesť bezpečnú a životaschopnú inovatívnu technológiu pred prechodom na oveľa ambicióznejší cieľ. Tým je spomínané zvyšovanie výkonnosti ľudskej rasy novou formou prepojenia.

Zdroj: engadget

Disqus Comments Loading...