Hľadáme najlepších e-mailových klientov v obchode Huawei AppGallery

Nové Huawei modely s obchodom AppGallery nie sú v e-mailovej komunikácii vôbec pozadu. Je síce pravdou, že do nich nedostanete aplikáciu Gmail, no samotný Gmail účet je možné používať bez problémov.

Nemali by ste prehliadnuť:

V iPhone, ktorý používala Becca predtým, ako prešla na Huawei, tiež nemala nainštalovanú aplikáciu Gmail. Svoje e-maily riešila v natívnej aplikácii Applu s názvom Mail. Aj Huawei smartfóny obsahujú predinštalovanú e-mailovú aplikáciu, pomocou ktorej je bez problémov možné používať aj Gmail účet.

Ako používať Google účet v aplikácii Email od Huawei?

Celý proces nastavenia je úplne jednoduchý. S Beccou sme ho zvládli za pár sekúnd. Stačí aplikáciu otvoriť a z ponúkaných účtov zvoliť Gmail. Následne stačí zadať prihlasovacie údaje do Gmailu – meno a heslo a účet je zaregistrovaný. Proces je teda úplne rovnaký ako proces registrácie Gmail účtu v samotnej aplikácii Gmail.

Nie sú tu absolútne žiadne obmedzenia. E-mailová aplikácia od Huawei funguje presne tak, ako aplikácia Gmail či jej alternatívy. Používateľ môže jednoducho posielať a prijímať e-maily, nechýba samozrejme množstvo nastavení a funkcií.

Existujú alternatívy

Keďže máme k dispozícii obchod s aplikáciami AppGallery, stiahnuť je možné aj ďalšie kvalitné e-mailové aplikácie. Za zmienku stojí napríklad Aquamail a náš obľúbený Bluemail. Tieto aplikácie fungujú rovnako kvalitne ako na ktoromkoľvek inom Androide a samozrejme podporujú aj Google účty.

BlueMail

BlueMail je všeobecne známy tým, že ponúka neuveriteľné množstvo rôznych nastavení e-mailovej komunikácie, kvôli čomu túto aplikáciu viacero používateľov uprednostňuje pred Gmailom.

Už po prvotnom spustení používateľa prevedie všetkými potrebnými nastaveniami a ukáže mu niekoľko funkcií, ktorými disponuje. Za zmienku stoja napríklad špeciálne zlúčené priečinky, inteligentné počítadlo či integrovaný kalendár. Samozrejmosťou sú push notifikácie a poteší aj vstavaný tmavý režim, ktorý šetrí nielen oči, ale aj batériu smartfónu.

AquaMail

Ďalší kvalitný e-mailový klient, ktorý skvele nahradí aplikáciu Gmail a ponúkne množstvo funkcií navyše. K dispozícii je viac ako 300 nastavení, pomocou ktorých používateľ dosiahne to, že bude aplikácia vyzerať presne podľa jeho predstáv.

Aplikácia ponúka rôzne gestá, ktoré si môžete prispôsobiť. Nachádza sa tu aj inteligentný priečinok a prepínanie medzi rôznymi účtami je otázkou jedného kliknutia. K dispozícii je aj platená verzia s prívlastkom Pro, ktorá ponúkne ešte podrobnejšie nastavenia.

Na e-maily jednoducho a pohodlne

E-maily máme nastavené a zistili sme, že smartfóny Huawei bez obchodu Google Play s nimi nemajú absolútne žiadny problém. Už vstavaná e-mailová aplikácia od Huawei poslúži na všetko potrebné. V obchode AppGallery sa potom nachádzajú ďalšie kvalitné e-mailové aplikácie. Stačí si len vybrať.

Tento článok vznikol v spolupráci s Huawei.

Disqus Comments Loading...