Doogee S86 je odolný smartfón s 8500 mAh batériou a zaujímavou cenou

Zdroj: Doogee.com

Smartfóny od čínskej spoločnosti Doogee sú síce pomerne neznáme, no predávajú sa aj na našom trhu. Ide o odolné zariadenia so zaujímavými parametrami a sú výbornou alternatívou k zavedeným značkám, ako napríklad CAT. Výrobca teraz predstavil nový odolný model Doogee S86, informuje portál Gizmochina.

Veľké rozmery a obrovská batéria

Dizajnom sa novinka nevymyká bežnému priemeru odolných telefónov. Je to poriadne robustné zariadenie s rozmermi 164,6 x 81,2 x 16,8 mm. Hmotnosť sme sa síce nedozvedeli, no vzhľadom na rozmery a obrovskú batériu bude vysoko prevyšovať 200 gramov.

Zdroj: Doogee.com

Pri pohľade na parametre sa ako najväčšie eso v rukáve javí batéria s neuveriteľnou kapacitou 8500 mAh, výrobca udáva výdrž 4 dni na jedno nabitie. Pri menej náročnom používaní to môže byť pokojne aj podstatne viac. Nabíjanie s výkonom 24 W neznie zle, no vzhľadom na veľkosť batérie to potrvá trochu dlhšie.

Doogee S86 poháňa dvojročný procesor

O výkon sa stará starší procesor strednej triedy z roku 2018, MediaTek Helio P60 a k dispozícii je 6 GB operačná pamäť a 128 GB interné úložisko s podporou pamäťových kariet microSD. Displej smartfónu má uhlopriečku 6,1″, HD rozlíšenie a je chránený krycím sklom Corning Gorilla Glass. Presnú generáciu bohužiaľ nepoznáme.

Zdroj: Doogee.com

Vďaka certifikácii IP69 a IP69K vydrží pobyt vo vode a odolný je aj voči striekajúcej vode a prachu. Prekážať by nemali ani náročnejšie tepelné podmienky, ktoré zvládne lepšie ako bežný smartfón. Ideálny telefón do drsných podmienok pre aktívnych ľudí, ktorí potrebujú byť vždy na príjme.

Zdroj: Doogee.com

Fotoaparát nie je pri tomto type zariadenia veľmi dôležitý, avšak v tomto prípade je celkom zaujímavý. Hlavný snímač vzadu má rozlíšenie 16 megapixelov, dopĺňa ho ultra-širokouhlý objektív a makro snímač. Vpredu sa nachádza 8 MP selfie fotoaparát.

Doogee S88 Pro

Do predaja by mala novinka ísť už 29. marca s cenou 299 USD. Kedy a za akú cenu sa dostane na slovenský trh, zatiaľ nevieme.

Doogee S86 – parametre

Rozmery 164,6 x 81,2 x 16,8 mm
Operačný systém Android 11
Procesor MediaTek Helio P60
RAM 6 GB
Úložisko 128 GB + microSD (do 256 GB)
Displej 6,1″, 1560 x 720 pixelov
Fotoaparát Hlavný – 16 MP
Ultra-širokouhlý – 8 MP
Makro – 2 MP
Selfie – 8 MP
Batéria 8500 mAh + 24 W nabíjanie (USB-C)
3,5 mm jack Áno
Zvýšená odolnosť IP68, IP69K

Konkurencia

V rámci konkurencie nájdeme hneď niekoľko zaujímavých zariadení. Za zmienku stojí napríklad CAT S42 od overeného výrobcu, ktorý je ale podstatne drahší a má menšiu batériu. Samsung ponúka odolný Xcover 4S, prípadne nedávno predstavený Xcover 5. Zaujímavou alternatívou je tiež Oukitel WP5 za približne 120 eur s 8000 mAh batériou. Ak hľadáte odolný smartfón, nezabudnite si pozrieť náš výber najlepších odolných telefónov na trhu.

Náš tip
Štát rozdá dôchodcom špeciálne upravené tablety
Disqus Comments Loading...