BOND: Infračervený snímač pre ovládanie vašej inteligentnej domácnosti

Bond. Po novom nie len filmový hrdina, ale aj užitočný pomocník do vašej inteligentnej domácnosti. Bond je doplnok pre vašu inteligentnú domácnosť. Hlavnou funkciou je zbierať signály z rôznych ovládačov či inej techniky a začleniť ich tak do vašej smart rodinky spotrebičov.

Tento sympatický gadget funguje prostredníctvom Wi-Fi, zbiera rôzne IR/RF signály a učí sa ich interpretovať pre efektívne použitie v budúcnosti. Podľa slov výrobcu musí väčšina IR zariadení byť v priamom kontakte s ovládačom. V tomto prípade to však nemusí byť úplne tak.

Náš tip
10 rokov po štarte televízie Magio predstavil Telekom novú rodinu produktov SmartHome

Doplnok Bond má poskytovať prepojenie napríklad s technológiou Amazon Alexa a vy tak budete môcť teoreticky hlasom ovládať aj vaše staršie spotrebiče, ktoré by za iných okolností potrebovali priamy IR signál z diaľkového ovládania či vaše manuálne zapnutie/vypnutie.

Náš tip
Asistent Alexa bude už aj v inteligentných spotrebičoch od Whirlpool | CES 2017

Ďalšou z možných funkcionalít je tiež zjednotenie vašich ovládačov od starších spotrebičov do jednej komplexnej mobilnej aplikácie. Inteligentný doplnok Bond je k dispozícii ako predobjednávka za cenu 99 dolárov prostredníctvom oficiálnej stránky výrobcu. Zakúpiť si môžete tiež súpravu jednotiek Bond a ovládať tak napríklad viacero izieb či podlaží vašej inteligentnej domácnosti.

Zdroj: theverge.com

Disqus Comments Loading...