Ako predĺžiť výdrž na batériu pre pokročilých používateľov | NÁVOD

Výdrž na batériu je jednou z najdiskutovanejších tém v mobilnom priemysle. Všetci sa ju snažia zlepšiť, no napredovanie je skutočne veľmi pomalé. Našťastie, existujú šikovní používatelia, ktorí prinášajú stále nové a nové typy. Tie pomôžu predĺžiť výdrž na jedno nabitie aj keď nijako fyzicky nezväčšíte kapacitu batérie. Šikovní vývojári zas prinášajú parádne aplikácie, ktoré tiež umožňujú vyžmýkať z batérie maximum. Nižšie vám prinášame niekoľko nástrojov, ktoré pomôžu šikovnejším používateľom predĺžiť výdrž ich batérie.

Greenify – funkcia Aggressive Doze

Aplikáciu Greenify vám zrejme predstavovať nemusíme. Ak ju ešte nepoužívate, ide o jeden zo šikovných nástrojov, ktorý dokáže hibernovať aplikácie. Vďaka tomu je možné získať dlhšiu výdrž na jedno nabitie, no aplikácia má niekoľko ukrytých trikov. Jedným z nich je aj experimentálna funkcia Aggressive Doze, ktorá núti smartfóny so systémom Android 6.0 a novším, aby prešli do režimu Doze rýchlejšie ako obyčajne. Tento úsporný režim predlžuje výdrž v stave nečinnosti, no obvykle sa aktivuje až niekoľko hodín potom, ako ste naposledy manipulovali so zariadením. Táto funkcia je veľmi užitočná, no ak ju chcete ešte zefektívniť, pomôže vám aplikácia Greenify. Hoci pre túto funkciu nie je potrebný ROOT zariadenia, je potrebné zadať niekoľko príkazov cez ADB. Návod ako na to nájdete na tomto odkaze.

Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: Rôzne
Aktuálna cena: Zdarma

ForceDoze ponúka podobné funkcie

Ak nemáte radi alebo jednoducho nechcete využívať aplikáciu Greenify no nútené spustenie režimu Doze sa vám pozdáva, možno vás poteší aplikácia ForceDoze. Tá robí presne to, čo hovorí jej názov, no narozdiel od Greenify ponúka niekoľko zaujímavých funkcií. Tiež je potrebné nútený režim Doze aktivovať príkazom cez ADB:

adb -d shell pm grant com.suyashsrijan.forcedoze android.permission.DUMP

Následne je možné využívať funkcie aplikácie aj bez ROOT oprávnení. Môžete využiť aj ďalšie funkcie, ako napríklad vypnutie aplikácie počas nabíjania, ignorovanie oneskorenia spustenia Doze po vypnutí displeja, nepoužívať režim Doze pri pripojení k Wi-Fi, vypnúť používanie detegovania pohybu pre správu Doze a môžete aj manuálne nastaviť časovač oneskorenia pre spustenie režimu Doze.

Verzia: 1.4.0
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.4.0
Aktuálna cena: Zdarma

Naptime – viac možností, no potreba ROOT

Ak patríte medzi skúsenejších používateľov, je veľmi pravdepodobné, že máte na svojom zariadení ROOT. Pre vás je k dispozícii ešte výkonnejšia aplikácia Naptime, ktorá funguje skutočne veľmi dobre a ponúka ešte viac možností. Okrem toho, nevyžaduje žiadne zadávanie ADB príkazov, takže je ešte jednoduchšia na používanie.

Aplikácia ponúka možnosti ako výber aplikácií, ktoré majú dovolené používanie určitých senzorov. Vďaka tomu tieto senzory nebudú aktivované na žiadosť niektorých aplikácií, no zároveň nebudú úplne neaktívne a aplikácie, pre ktoré sú tieto senzory vitálne, budú naďalej fungovať bez problémov. Aj tu nájdete jednoduchý nástroj pre voľbu oneskorenia spustenia režimu Doze či nastavenie pre presnosť zisťovania polohy. K dispozícii je ešte množstvo ďalších nastavení, vďaka ktorým môžete ušetriť ďalšie percentá batérie.

Verzia: 4.3
Aktuálna cena: Zdarma

Všetky tieto aplikácie ponúkajú podobné možnosti, no stavajú sa k nim inak. Tí najskúsenejší z vás možno využijú kombináciu niektorých z týchto aplikácií a dosiahnú tak najlepšiu možnú výdrž batérie. Veríme, že vám tieto tipy pomohli a ak by ste hľadali jednoduchšie spôsoby, akými ušetriť batériu, prečítajte si náš komplexný návod pre šetrenie batérie alebo v našom aktualizovanom zozname tipov a trikov pre šetrenie batérie.

Zdroj: Lifehacker

Disqus Comments Loading...