Herné smartfóny Asus dostávajú aktualizáciu na Android 13

Zdroj: Miroslav Schwamberg

Asus spĺňa to, čo sľúbil. Portál GSMArena informoval o dostupnosti aktualizácie na operačný systém Android 13 pre najnovšie herné smartfóny – ROG Phone 6 a ROG Phone 6 Pro.

ROG Phone 6 a ROG Phone 6 Pro s najnovším Androidom 13

Tieto modely boli predstavené v júli minulého roka, no na najnovší Android 13 si museli majitelia počkať až doteraz. Pritom už aj niektoré staršie modely, ako napríklad Asus Zenfone 8 a Zenfone 8 Flip, už aktualizáciu dostali. Prvým smartfónom výrobcu, na ktorý prišiel Android 13, bol Asus Zenfone 9.

Asus ROG Phone 6 | Zdroj: Miroslav Schwamberg

Plán aktualizácií výrobca zverejnil v novembri minulého roka a podľa neho to vyzerá, že všetko prebieha podľa plánu. Najnovšie herné smarftóny mali update naplánovaný na január – marec 2023. Dostávajú ho vo februári.

Aktualizácia by mala čoskoro doraziť aj na smartfóny kúpené na Slovensku. Ak ste ju už dostali, nezabudnite nás o tom informovať v komentároch pod týmto článkom. Jej označenie je 33.0610.2810.72 a zariadenie by vás na jej dostupnosť malo upozorniť automaticky. Aktualizáciu môžete vyhľadať aj manuálne v nastaveniach.

Aktualizuje aj konkurencia

Na najnovší operačný systém Android 13 už konkurencia aktualizovala prakticky všetky modely. Najaktívnejším je Samsung, ktorý momentálne pracuje na aktualizáciách pre strednú triedu, pretože staršie vlajkové lode už Android 13 dostali dávnejšie. Xiaomi spolu s najnovším systémom ponúka aj novú nadstavbu MIUI 14 a taktiež už bolo aktualizovaných viacero modelov. Android 13 už dostal aj Nothing Phone (1) a činí sa aj OnePlus.

Náš tip
Polícia SR upozorňuje na ďalší hoax o mobilizácii
Android Aktualizácie
Chceš získať najnovšie info o aktualizácii pre tvoj Android? Zadaj názov zariadenia a zadarmo ti pošleme nový článok priamo na email.
Disqus Comments Loading...