Mobilné aplikácie: Na Prvý sviatok vianočný ľudia minuli 407 miliónov dolárov

Vianočné sviatky sú čas, kedy väčšina ľudí utráca peniaze za darčeky, ktorými by potešila svojich blízkych. Pre obchodníkov je to asi to najlepšie v obdobie v roku. Ľudia ale v tomto čase neutrácajú nadpriemerne len za fyzické darčeky, ale aj softvér. V prípade smartfónov za mobilné aplikácie. Podľa portálu AndroidAuthority za mobilné aplikácie minuli len na Prvý sviatok vianočný 407,6 miliónov dolárov.

 

Rekordný rok z pohľadu utratených peňazí za aplikácie

Štatistiku priniesla analytická spoločnosť Sensor Tower Store Intelligence. Minutých 407,6 miliónov počas sviatku Christmas Day (Prvý sviatok vianočný) je súčtom nákupov v obchodoch Google Play a App Store. Oproti rovnakému dňu v minulom roku to je nárast až o 34,5 %.

Za obdobie od 1. decembra do 27. decembra, kedy majitelia smartfónov minuli 9 miliárd dolárov celosvetovo, to tvorí podiel až 4,5 %. Od začiatku roka do konca novembra sa pritom v obchodoch minulo viac ako 100 miliárd dolárov, čo značí najúspešnejší rok v histórii.

Najpredávanejšími sú mobilné hry

Najviac peňazí počas tohto sviatku bolo zaplatených za mobilné hry a platby v aplikáciách. Celkovo až 295,6 miliónov dolárov, čo je o 27 % viac než minulý rok. Najúspešnejšou mobilnou hrou bol titul Honor of Kings  od čínskeho softvérového giganta Tencent.

Za klasické aplikácie minuli majitelia smartfónov 112 miliónov dolárov. To je o 59 % viac než minulý rok. Najúspešnejšou aplikáciou bola sociálna služba TikTok a najúspešnejšou kategóriou bola Zábava(Entertainment). V kategórii sociálne média/ zdieľanie videí sa účet vyšplhal na 4,7 milióna dolárov.

Najviac sa míňa v USA a v obchode App Store

Najviac samozrejme minuli Američania, a to až 130 miliónov dolárov.. V ich prípade to bol oproti minulému roku nárast až o 38,7 %. Práve americkí zákazníci v tento deň rozbaľujú vianočné darčeky. Najsťahovanejšou mobilnou hrou v USA bol Roblox a aplikáciou nová streamovacia služba Disney+, ktorá by mala byť na Slovensku dostupná až budúci rok.

Opäť sa potvrdzuje, že pre vývojári majú najväčší príjem z obchodu App Store. Konkrétne 278,6 miliónov dolárov oproti 129 miliónom dolárom v obchode Google Play. Potvrdzuje sa, že vlastníci Android zariadení sú menej ochotní platiť za aplikácie než vlastníci iOS zaradení. A to napriek tomu, že je ich niekoľkonásobne viac.

Náš tip
Najčítanejšie články za rok 2020 na MôjAndroid.sk
Disqus Comments Loading...