APLIKÁCIE | Game Tuner od Samsungu šetrí batériu tým, že zmenší rozlíšenie aj FPS hier

Samsung vydal novú aplikáciu, ktorá sa mohla zísť najmä hráčom, ktorí chcú predĺžiť chod na batériu alebo zvýšiť výkon pri hrách. Ide o titul s názvom Game Tuner, ktorý dokáže zmenšiť rozlíšenie grafiky a zvoliť maximálny framerate. Vďaka tomu sa zmenšia nároky na procesor a tým pádom aj na batériu, ktorá sa pri hraní hier nebude vybíjať tak rýchlym tempom.

Rozdiel medzi 480p a 1440p grafikou v hre Hearstone (foto: Androidpolice)

Dobrým príkladom môže byť napríklad hra Hearthstone, ktorá na Samsungu Galaxy S6 edge+ renderuje grafiku v rozlíšení 1080p. S aplikáciou Game Tuner môžete zmeniť toto rozlíšenie na 1440p, aj keď skôr budete pracovať s nižšími hodnotami, napríklad s rozlíšením 480p. Snímkovacia frekvencia môže byť pritom upravená v rozmedzí od 15 do 60 FPS.

Používanie je veľmi jednoduché a pozostáva len z niekoľkých ovládacích prvkov. Pre každú hru je možné nastaviť parametre samostatne, no k dispozícii je aj skupinová zmena rozlíšenia a frekvencie snímkovania. Samozrejme, na to aby ste mohli Game Tuner použiť, budete potrebovať smartfón od Samsungu, konkrétne Note 5 alebo S6 edge+. Na kompatibilite s Galaxy S6 a S6 edge sa pracuje. Aplikácia je dostupná v obchode Play a nainštalovať sa dá aj manuálne pomocou APK.

Verzia: 3.3.11
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 3.3.11
Aktuálna cena: Zdarma
Disqus Comments Loading...