Android Auto a Volkswagen Passat Alltrack: Ide s dobou | Test

Inteligentnejšími sa za posledné roky nestali len naše telefóny, ale aj naše autá. Tie dnes dokážu urobiť množstvo vecí, o ktorých sa nám v minulosti ani len nesnívalo. Jednou z nich je napríklad pokročilá komunikácia so systémom Android. A to práve vďaka funkcii Android Auto.

Android Auto, žiaľ, na Slovensku oficiálne dostupné nie je. To nám však nebráni v tom, aby sme ho mohli plnohodnotne používať. Stačí len vedieť, ako na to. Podrobnému návodu pre Android Auto, ako a odkiaľ aplikáciu stiahnuť a tiež ako ju nastaviť, sme sa už venovali.

Volkswagen Passat Alltrack TDI v skratke:

  • Motor: 2,0 TDI, 1968 ccm
  • Výkon: 140 kW (190 k) / 176 kW (240 k)
  • Prevodovka: 7 st. dvojspojková DSG
  • Krútiaci moment: 400 Nm / 500 Nm
  • Objem kufra: 639 litrov
  • Zrýchlenie z 0 na 100 km/h: 7,9s / 6,7s
  • Maximálna rýchlosť: 225 km/h / 241 km/h
  • Objem palivovej nádrže: 66 litrov
  • Kombinovaná spotreba: 5 / 5,9 l / 100 km

Infotainment: Dotykový displej v hlavnej úlohe

Každý správny nový automobil musí disponovať kvalitným infotainmentom s dotykovým displejom a VW Passat Alltrack samozrejme nie je výnimkou. V strede sa nachádza zobrazovač, ktorý je orientovaný na šírku. Pomocou neho dokážete ovládať takmer každý aspekt vozidla.

Okrem toho obsahuje aj celkom slušnú hlasovú navigáciu, ktorá sa môže premietať aj priamo pred vašimi očami. Za volantom, medzi budíkmi. Ovládať ho môžete aj hlasom. A práve tento displej využijete aj pre Android Auto.

Prvé pripojenie: Až príliš aktuálny konektor

Pre správne fungovanie systému Android Auto odporúčame použiť originálny kábel, ktorý ste dostali k smartfónu. Nie vždy to funguje aj s neoriginálnym. Ak ten originálny nemáte, siahnite skôr po overenom certifikovanom kábli od kvalitného výrobcu.

Keďže Volkswagen ide s dobou, nájdete tu len USB-C konektor. Klasické USB teda chýba. A to môže byť problém. Smartfóny síce používajú USB-C konektor štandardne, no druhá strana je v 99 % prípadoch riešená klasickým USB.

My sme preto využili kábel dodávaný so 45 W nabíjačkou pre Samsung Galaxy Note 10+. A fungoval. Ak v balení smartfónu obojstranný USB-C kábel nemáte, odporúčame kúpiť kvalitný, od overeného výrobcu.

  • Pod infotainmentom nechýba ani priehradka na smartfón, ktorý tu nabijete bezdrôtovo.

Android Auto funguje na jednotku

Keď je už všetko pripojené, privíta vás stará známa služba Android Auto. Už s novým – tmavým dizajnom. Teraz už len stačí stiahnuť vašu obľúbenú navigáciu (Waze, Google Mapy…) a vyštartovať. Smartfón je pripojený, okrem navigácie ho môžete využívať na prehrávanie hudby alebo telefonovanie. Všetko samozrejme bez problémov.

Smartfón sa počas testovania od systému samovoľne neodpájal a všetko fungovalo presne tak, ako by fungovať malo. Počas testovania sme vyskúšali všetky funkcie, ktoré systém Android Auto ponúka a v kombinácii s Passatom Alltrack sme boli spokojní.

Náš tip
Android Auto dostáva nový vzhľad a ovládanie
Disqus Comments Loading...