Amazon pracuje na zavedení platieb pomocou dlane

Bezkontaktné platby nie sú vo svete žiadnou novinkou. Už niekoľko rokov sú obľúbené a vďaka nim nie je nutné zadávať pri každej platbe kartou PIN kód alebo ju vkladať do terminálu. Postupom času ale kreditné a debetné karty nahradili smartfóny a chytré hodinky, čoho sme svedkami nielen u nás. Ak ste si náhodou mysleli, že tu to aj skončí, ste na omyle. Amazon má totiž už teraz v pláne posunúť bezkontaktné platby na vyššiu úroveň. Podľa spoločnosti by sme mohli v budúcnosti platiť dlaňou, o čom informoval portál Android Central.

Dlaň priradená k platobnej karte

Platby dlaňou sa na prvé počutie môžu zdať ako čosi nemožné alebo nereálne. Mnohým sa určite vybaví aj nejaký ten záber zo sci-fi filmu. V skutočnosti by ale išlo o veľmi bezbolestný a celkom pohodlný spôsobom platby. Vďaka nemu by ste nemuseli vyťahovať z vrecka nielen kartu, ale vlastne ani smartfón.

Pri platbe v obchode by ste jednoducho nechali terminál oskenovať vašu dlaň. Tá by bola priradená k platobným údajom vašej kreditnej alebo debetnej karty a transakcia by prebehla ako obyčajne. Amazon dokonca začína testovať takúto možnosť v spolupráci s firmou Visa. Záujem prejavili aj JPMorgan Chase & Co., Wells Fargo & Co. a Synchrony Financial, zatiaľ čo prebiehajú rokovania s Mastercard.

Platbe dlaňou je na našom území zatiaľ najbližšie platba hodinkami Fitbit, Garmin či Apple Watch. To podporuje mnoho bánk a ešte viac sa čoskoro mieni pridať. Okrem toho je tu samozrejme možnosť platiť klasicky – smartfónom. A to nielen vďaka Google Pay, ale po novom aj vďaka Apple Pay.

Náš tip
Samsung Pay prichádza na ďalšie trhy. Ako je to so Slovenskom?
Disqus Comments Loading...