Ako na Instagrame vypnúť ochranu pred citlivým obsahom?

O sociálnej sieti Instagram je známe, že je oproti konkurencii dosť puritánska. Niektorý háklivý obsah (hlavne sexuálny) je na nej zakázaný úplne a pred iným chráni používateľa tzv. Ochrana pred citlivým obsahom. Tá je však často pre používateľa otravná. Našťastie existuje spôsob, ako ju jednoducho vypnúť.

Mohlo by vás zaujímať:

Aký citlivý obsah Instagram reguluje?

Pri prehliadaní cudzích príspevkov sa vám môžu zobraziť rozmazané príspevky s upozornením: „Táto fotografia/video obsahuje citlivý obsah, ktorý niektorí používatelia môžu považovať za urážlivý alebo znepokojujúci.“ Ak chcete takýto príspevok zobraziť, tak musíte zakaždým na varovnú správu kliknúť a dať tým najavo, že túto informáciu beriete na vedomie.  Medzi citlivý obsah sa radí:

  • Príspevky, ktoré zobrazujú násilie, napríklad boj ľudí (otvorené násilný obsah obsahujúci krv je z platformy úplne odstránený).
  • Sexuálne explicitný alebo obscénny obsah, ako sú obrázky ľudí v priesvitnom oblečení (obsah, ktorý zahŕňa nahotu alebo sexuálnu aktivitu dospelých, je odstránený úplne).
  • Príspevky, ktoré propagujú používanie regulovaných produktov, vrátane tabakových alebo vapingových produktov, produktov a služieb pre dospelých alebo farmaceutických liekov (obsah, ktorý sa pokúša predávať alebo obchodovať s väčšinou regulovaných tovarov, je úplne odstránený).
  • Obsah, ktorý môže propagovať alebo predvádzať kozmetické procedúry.
  • Obsah, ktorý obsahuje tvrdenia súvisiace so zdravím.

Ako vypnúť Ochranu pred citlivým obsahom?

Opätovné odklikávanie upozornenia na citlivý obsah môže byť samozrejme otravné. Existuje však postup, ako ochranu pred citlivým obsahom vypnúť trvalo. Postup je nasledovný:

  1. Spustite aplikáciu Instagram.
  2. Kliknite na svoj profilový obrázok v pravom dolnom rohu.
  3. Pokračujte na ikonu trojriadkovej ponuky v pravom hornom rohu.
  4. Prejdite v ponuke nadol a vyberte položku Navrhovaný obsah na stránke Nastavenia a aktivita.
  5. Vyberte položku Citlivý obsah.
  6. Klepnite na Pokračovať
  7. Teraz si môžete vybrať z troch nastavení. Možnosť Viac zobrazuje najviac citlivý obsah. Možnosť Štandardné zobrazuje štandardne citlivý obsah. Tretia možnosť Menej zobraz úplne najmenej citlivý obsah.
  8. Po výbere jednej z možnosti sa vám zobrazí výzva na potvrdenie, kde stačí už iba kliknúť na Potvrdiť.
Náš tip
Konečne dlhšia výdrž batérie smart hodiniek s Wear OS? Pre Google je to priorita

 

 

Disqus Comments Loading...