Viac ako 5 miliárd ľudí na svete používa denne mobilné zariadenie

Spoločnosti We Are Social a Hootsuite spojili sily a vytvorili zaujímavú štatistiku o sociálnych sieťach a používateľoch mobilných zariadení. Tá odhalila, že na svete je viac ako 5 miliárd používateľov mobilných zariadení, čo predstavuje 67% populácie našej planéty. Až 80% z nich pritom vlastní smartfón.

Zaujímavá štatistika odhalila, že najväčšiu sociálnu sieť na svete – Facebook – používajú denne už takmer 2 miliardy ľudí (presnejšie 1,938 miliardy), pričom by veľký míľnik mal Zuckerbergov tím prekonať do niekoľkých týždňov až mesiacov. Najväčší potenciál je vraj v Číne, kde je Facebook ešte stále blokovaný a nahrádza ho sociálna sieť WeChat s viac ako 870 miliónmi používateľov. Celkovo na svete používa aktívne sociálne siete takmer 2,7 miliardy ľudí.

Náš tip
EÚ Roaming ako ho poznáme dnešným dňom končí. Prinášame vám súhrn pravidiel operátorov

Zaujímavou štatistikou je aj to, že internet ako taký na svete používa už viac ako polovica ľudí na Zemi. Konkrétne to je 3,811 miliardy ľudí z celkovej populácie, ktorá má 7,511 miliardy ľudí. Sme zvedaví, ako sa tieto štatistiky zmenia budúci rok…

Zdroj: TheNextWeb

Disqus Comments Loading...