MojAndroid

Systém Android vyšiel v najnovšej verzii 4.4.3 KitKat len pred niekoľkými hodinami a dostupný je zatiaľ len pre zariadenia z rádu Nexus. Google nezverejnil žiadny zoznam zmien, no hovorí sa, že nová verzia opravuje množstvo chýb, je stabilnejšia a bezpečnejšia ako predtým. Hoci sa jedná o malé zmeny, ktoré bežný používateľ zrejme nepostrehne, neznamená to, že nie sú dôležité. Vizuálnych zmien sa však dočkal dialer a aplikácia kontaktov, ktoré idú ruka v ruke so štýlom flat.

Staré tmavé elementy dialeru (aplikácia, ktorá slúži na vytáčanie telefónnych čísel) sú preč a sú nahradené prostredím, ktoré kombinuje prevažne bielu, zelenú a modrú farbu. Kontakty sa dočkali rovnako významných zmien a trocha sa podobajú na aplikáciu Gmail. Používateľovi bez fotografie sú teraz priradené farebné ikony so začiatočným písmenom priezviska.

Android-4.4.3-KitKat-People Android-4.4.3-KitKat-dialer

Poďme sa však pozrieť na zmeny, ktoré sú skryté v kóde novej verzie. Podľa skompilovaného zoznamu zmien z kódu predloženého v AOSP, najnovší systém obsahuje 7454 zmien. Jedná sa prevažne o opravy chýb, menšie vylepšenia a iné úpravy. Android 4.4.3 opravuje problémy s Bluetooth, so zvukom pri prehrávaní flac súborov, s Wi-Fi a ďalšie záležitosti, ktoré súvisia s runtime ART a Dalvik.

Na fóre XDA developers sa však objavujú správy, podľa ktorých niektoré závažné problémy stále pretrvávajú. Jedná sa napríklad o problém s nadmernou spotrebou energie pri spustenom fotoaparáte alebo pískanie počas záznamu videa. Nová verzia so sebou prináša aj nové chybičky, ako napríklad problémy s LTE a problém s notifikačnou diódou, ktorá neupozorňuje na zmeškané hovory.

Zostaviť úplný zoznam zmien a chýb je veľmi náročné, nakoľko nie všetko sa prejaví ihneď. Ak sa objavia ďalšie informácie o zmenách, prípadne problémoch s novou verziou Androidu, určite vás budeme informovať. Ak sa vám podarilo nainštalovať Android 4.4.3 na svoje Nexus zariadenie, pozorovali ste nejaké ďalšie zmeny ?

Náš tip
NÁVOD | Ako nainštalovať Android 4.4.3 na Nexus 4, 5, 7 a 10

Zdroj: androidauthority, androidandme

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+