MojAndroid

Portál gsmarena.com v minulosti už niekoľkokrát priniesol informácie od svojho utajeného zdroja o pripravovaných telefónoch, ktoré sa neskôr ukázali ako pravdivé. Tentoraz im poskytol niekoľko detailov o pripravovaných tabletoch a smartfónoch Samsungu, z ktorých zaujmú predovšetkým informácie týkajúce sa pripravovaného tabletofónu s označením N910 T (Muscat), ktorým je v skutočnosti očakávaný Samsung Galaxy Note 4.

Modelové označenie tohto smartfónu by malo byť N910x, pričom posledná číslica slúži na rozlíšenie jednotlivých verzií. Zvyčajne tak číslica 0 označuje verziu s čipsetom Exynos, číslo 5 zase so Snapdragonom, 6 LTE verziu a 2 zase Dual SIM. Z údajov zdroja vyplýva, že Galaxy Note 4 bude mať, rovnako ako jeho predchdca, 5,7 palcový displej. Zvýši sa však rozlíšenie na 2560 x 1440 bodov, čo predstavuje hustotu bodov 515 ppi.

Tabuľka Samsung Galaxy Note 4

Po prvýkrát by tak uhlopriečka novej generácie tabletofónu nenarástla, doteraz sa vždy zväčšila o 0,2 palca – Note 1 mal 5,3 palcový displej, Note 2 mal 5-palcový a Note 3 až 5,7 palcový. Ak by sa výrobca držal tradície, Note 4 by musel mať 5,9 palcový displej, čo by si vyžiadalo opäť o niečo väčšie rozmery.

zahnutý displej Samsung patent

Z ostatných špecifikácií sa spomína vodeodolnosť, čipset Exynos Hexa alebo Snapdragon 801 a 20,1 MPix fotoaparát. Špekuluje sa aj o prítomnosti zahnutého “trojstranného” displeja YOUM OLED, ktorý by vďaka svojmu tvaru umožňoval na bočných stranách zobrazovať rôzne prvky, napríklad ikony aplikácií, alebo skratky kontaktov. Samsung si takéto riešenie dal dokonca aj patentovať. O niečom podobnom sa už však hovorilo aj v súvislosti s Galaxy S5 a realita bola nakoniec iná. Každopádne, je možné, že Samsungu sa tento koncept už podarilo dotiahnuť do štádia, kedy sa môže uplatniť aj komerčne. Prototyp takéhoto displeja, prezentovaný v roku 2013, môžete vidieť na videu v čase od 1:35 min.

Zdroj: gsmarena.com

20.5.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+