MojAndroid

V minulom roku boli titulky médií venované správe o historicky prvej strate spoločnosti HTC približne 101 mil. dolárov v 3Q 2013. Neskôr v poslednom štvrťroku sa situácia vylepšila a v 4Q boli čísla opäť v pluse. Posledné finančné výsledky za 1Q tohto roka však opäť pre spoločnosť HTC nevyzerajú dobre. Oficiálne neauditované výsledky zverejnené na domovskej stránke totižto ukazujú čistú stratu 62 miliónov dolárov po zdanení. 

Na rad však prichádza nová vlajková loď spoločnosti HTC One (M8), ktorá sa do predaja v niektorých krajinách dostala len na na úplnom konci prvého kvartálu. Výsledky z ďalšieho obdobia tak budú primárne spôsobené predajom nového modelu a ich porovnanie nám prezradí, ako bude skutočne úspešný. V minulom roku sa HTC One zaslúžil z veľkej časti o slušný predaj a o zisk v 42 mil. dolárov v danom období. V ďalších troch mesiacoch sa teda ukáže, či nedávno predstavená novinka bude úspešnejšia než jej predchodca.

HTC One (M8) sme si už vyskúšali aj u nás v redakcii a prvé dojmy z používania boli viac než pozitívne. Našu recenziu si môžete prečítať kliknutím na TIP.

Náš tip
RECENZIA | HTC One (M8) – K dokonalosti mu chýba málo

Zdroj: pocketnow, htc 

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+