MojAndroid

Možno ste už postrehli, že najnovšie vlajkové lode spoločností Samsung aj HTC, zobrazujú pri spúšťaní nové logo v znení “Powered By Android” (poháňaný Androidom). To, že sa objavilo práve teraz nie je žiadna náhoda. Google totižto po novom začal od výrobcov vyžadovať jeho umiestnenie na obrazovky nových smartfónov a tabletov. Momentálne si svoje miesto našlo pri štartovaní operačného systému v spodnej časti obrazovky.

Podľa dostupných informácií musia mať logo všetky zariadenia, ktoré chcú využívať služby Google, a teda Obchod Play, Gmail, Youtube a iné. Redaktori portálu androidpolice zistili, že Google pre logo definoval špecifické podmienky ohľadom jeho minimálnej veľkosti. Presné podmienky toho, kedy a kde sa môže zobrazovať zatiaľ nie sú známe. A na čo je vlastne logo “Powered by Android” dobré? Google chce s veľkou pravdepodobnosťou dostať operačný systém ako taký do povedomia používateľov. Výrobcovia totižto zvyknú Android upraviť takým spôsobom, že pre laika je takmer nemožné spoznať o aký OS ide. Nové logo by to malo aspoň sčasti uviesť na pravú mieru.

Zdroj: techcrunch

29.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+