MojAndroid

Americký operátor AT&T prezradil úplnú špecifikáciu nového Android zariadenia PadFone X od spoločnosti ASUS, ktorý sa zaradil opäť po boku k ostatným hybridným modelom. Hybridným sa rozumie možnosť vložiť smartfón do tzv. PadFone Station a využiť hardvér na pohon stanice v tvare tabletu.  Otázka odporúčanej ceny a dostupnosti v Európe zostáva však stále nezodpovedaná, zatiaľ sa budeme musieť uspokojiť s parametrami.

ASUS padfone X

ASUS PadFone X ponúka veľký 5-palcový displej s Full HD rozlíšením 1920×1080 pixelov, tabletová časť (PadFone Station) je tiež vybavená Full HD zobrazovacím panelom, no s väčšou uhlopriečkou 9-palcov. Zariadenie poháňa štvorjadrový Qualcomm Snapdragon 800 taktovaný na 2.3 GHz, ktorému sekunduje 2 GB pamäte RAM. Vnútorné úložisko má kapacitu 16 GB a dostupná je aj možnosť rozšírenia prostredníctvom microSD karty. Na zadnej strane je umiestnený 13-megapixelový PixelMaster fotoaparát a vpredu je 2-megapixelová kamera (PadFone Station má vlastnú 1 MPx kameru). Kapacita batérie je v prípade smartfónu 2300mAh a tablet má dodatočných 4990mAh. ASUS PadFone X má byť distribuovaný spolu s operačným systémom Android 4.4 KitKat. Prezradené boli aj rozmery zariadenia. Pre smartfón je to 143,93 x 72,46 x 9,98 mm (150g) a v prípade PadFone Station platí 250,4 x 172,25 x 11,63 mm (514g).

AT&T a ASUS zverejnili v tejto súvislosti aj promo video, v ktorom sa dozviete viac o hybridnom dizajne zariadenia a o jeho využiteľnosti. Či sa objaví aj na pultoch slovenských obchodov, sa dozvieme až neskôr.

Zdroj: androidandmeAT&T

28.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+