MojAndroid

Priemerný hovor v mobilnej sieti operátorov trvá dnes prinajlepšom niekoľko minút. Ľudia v súčasnosti preferujú iné formy komunikácie, najmä prostredníctvom e-mailu alebo sociálnych sietí. Ak však chcete rýchlo niečo vybaviť, tak je stále najlepšie zavolať a s druhou stranou sa osobne pozhovárať. Samozrejme, stále existujú ľudia, ktorí sa dokážu prostredníctvom mobilného telefónu zhovárať celé hodiny. Ako dlho však trvali najdlhšie telefónne hovory v histórii ľudstva?

Medzi rekordmanov v konverzácii realizovanej prostredníctvom telefónu patria Eric R. Brewster a Avery A. Leonard z Harvardskej univerzity. Tá trvala presne 46 hodín, 12 minút a 52 sekúnd. Dvaja študenti sa počas tohto času museli zhovárať a prestávky nemohli byť dlhšie ako 10 sekúnd. Mali však povolené 5 minútové občerstvenie za každú hodinu hovoru. Do rozhovorov sa mohli zapájať aj ostatní študenti, ktorí mohli telefonujúcich inšpirovať témami na ďalšie rozhovory.

Do histórie sa jedným z najdlhších telefónnych hovorov zapísal aj Sunil Prabhaka, ktorý telefonoval 51 hodín. Na rozdiel od dvoch študentov z Harvardskej univerzity však nediskutoval len s jedným partnerom, ale niekoľkými ďalšími. Do Guinnessovej knihy rekordov sa však v roku 2012 svojim výkonom 56 hodín a 4 minúty dostal tím Kristapsa Štãlsa a Patriksa Zvaigzneho, spolu s Leonidsom Romanovsonom Tatjany Fjodorovej.

Ako dlho trval váš najdlhší telefónny hovor?

24.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+