MojAndroid

Hugo Barra, viceprezident Xiaomi Global a bývalý viceprezident produktového manažmentu v spoločnosti Google informoval o dostupnosti nedávno predstavenej novinky Xiaomi Redmi Note. Podľa informácií bude lacný tabletofón dostupný v Taiwane, Hong Kongu a Singapure od mája a “veľmi skoro” sa objaví sa aj na “iných” nemenovaných trhoch. Spoločnosť Xiaomi sa už nejaký čas snaží expandovať na zahraničné trhy a veríme, že sa novinky dočkáme aj v Európe.

Xiaomi Redmi Note by sa mal podľa Huga Barru predávať s cenovkou 129 dolárov (v prepočte 94 €) za verziu s osemjadrovým čipom s taktom 1,4 GHz a 1 GB pamäte RAM. Za výkonnejší model s 1,7 GHz osemjadrovým procesorom a 2 GB RAM zaplatíte spoločnosti o niečo viac, konkrétne 159 dolárov (v prepočte 116 €) . Pomer cena/výkon je v tomto prípade viac než lákavý, za podobnú výbavu si konkurencia pýta o stovky eur viac. Ak sa smartfón dostane do Európy, je však otázne akou mierou cena vzrastie.

Novinka ponúka po hardvérovej stránke 5,5 palcový IPS displej s rozlíšením 1280 x 720 bodov, založený založený na technológii OGS, vďaka čomu má výborné pozorovacie uhly (178°). Základom tabletofónu je osemjadrový MediaTek MT6592, ktorý bude dostupný v spomínaných dvoch variantoch. Chýbať nebude 13 MPix fotoaparát s LED bleskom, 5 MPix predný fotoaparát a 8 GB vnútorné úložisko, s podporou pamäťovej karty. Prítomná je aj podpora Dual SIM, Wi-fi b/g/n, Bluetooth 4.0 a GPS. Batéria bude mať kapacitu 3200 mAh a operačným systémom bude Android 4.2 vo forme ROM MIUI v5.

Náš tip
Xiaomi oznámil osemjadrový tabletofón Redmi Note, v Číne bude stáť 93 eur

Zdroj: phonearena

 

21.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+