MojAndroid

Čínska spoločnosť Xiaomi oficiálne oznámila nástupcu svojho úspešného modelu Redmi, ktorý bol tiež známy pod označením Hongmi. Nový model sa bude nazývať Redmi Note, v Číne sa bude predávať pod názvom Hongmi 2.

Xiaomi Redmi Note má 5,5 palcový IPS displej s rozlíšením 1280 x 720 bodov.  Zobrazovací panel je založený na technológii OGS a ponúka 178 stupňové pozorovacie uhly. Základom tohto tabletofónu je osemjadrový procesor MediaTek MT6592, ktorý bude dostupný v dvoch variantoch. V prvom prípade bude taktovaný na 1,4 GHz a doplnený 1 GB pamäte RAM, výkonnejšia verzia bude mať 1,7 GHz a 2 GB RAM. Operačným systémom bude Android 4.2 vo forme ROMky MIUI v5.

Chýbať nebude 13 MPix fotoaparát s LED bleskom, 5 MPix predný fotoaparát a 8 GB vnútorné úložisko, rozšíriteľné pamäťovou kartou. Redmi Note bude Dual SIM telefón, pričom na prvej karte bude možné využívať 3G pripojenie, na druhej len EDGE. Z ďalších možností konektivity treba spomenúť wi-fi b/g/n, bluetooth 4.0 a GPS. Batéria bude mať kapacitu 3200 mAh.

Xiaomi Redmi Note b

Variant s 1,4 GHz procesorom bude v Číne stáť 799 juanov, v prepočte asi 93 eur. Výkonnejšia verzia s 1,7 GHz procesorom sa bude predávať za 999 juanov, teda približne 116 eur. Zariadenie bude dostupné vo viacerých farebných verziách a na čínskom trhu sa začne predávať už 26. marca.

Zdroj: gsmarena.com

20.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+