MojAndroid

Spoločnosť ZTE predstavila svoje prvé zariadenie, ktoré má priamo konkurovať herným konzolám s Androidom. ZTE9 FunBox však nie je len obyčajnou herným zariadením, ale svojimi funkciami chce konkurovať domácim multimediálnym centrám. Keďže jeho srdcom je operačný systém Android, ponúka nespočetne veľa využití, ako napríklad možnosť uskutočňovať videohovory, či sledovať online streamy. Samozrejmosťou má byť aj prehrávanie videa a ďalších multimédií, či už spomínané hranie hier.

Samotné zariadenie je vybavená výkonným procesorom NVIDIA Tegra 4, ktorý dopĺňa operačná pamäť RAM s kapacitou 2 GB. Vnútorná pamäť má 8 GB, bude sa však dať rozšíriť o externé úložiská. Ku konzole ZTE9 FunBox dostanete aj bezdrôtový Bluetooth ovládač a podporovaná bude samozrejme aj konektivita WiFi, či USB. Podrobnejšie informácie o funkciách a výbave však zatiaľ neboli zverejnené.

ZTE9 FunBox má byť dostupný v deviatich farbách už na budúci mesiac. Na pultoch obchodov sa má objaviť v Číne, do Európy sa pravdepodobne nedostane.

Náš tip
Huawei Tron – Nová herná konzola s Androidom a Tegrou 4 [CES 2014]

Zdroj: androidcommunity

20.3.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+