MojAndroid

Popularita tzv. freemium hier je v tomto období na vzostupe a ich trendu sa neubránili ani Android hry a aplikácie. V minulosti ste si za väčšinu hier zaplatili iba raz pri ich kúpe. Teraz však veľa titulov vyžaduje, aby ste si hru síce stiahli zadarmo, no platili neskôr pri jej hraní, za rôzne vylepšenia alebo levely a ďalšie upgrady. Je nepochybne veľkým sklamaním, keď si zadarmo stiahnete dobre vyzerajúcu hru, no až o pár minút neskôr zistíte, že na to aby sa dala hrať, musíte zaplatiť nemalé peniaze. Tzv. vnútroherné nákupy nie sú vôbec zriedkavé, pri hrách alebo aplikáciach ste sa o nich dozvedeli ale s veľkou pravdepodobnosťou až po ich spustení. To sa po úpravách webovej verzie obchodu Play mení.

Dungeon_Hunter_4_-_Aplikácie_pre_Android_v_aplikácii_Google_Play

Prvý krok k lepšiemu rozpoznaniu freemium aplikácii a hier už Google spravil. Dnes na obchode Play totiž pribudol nový indikátor, ktorý informuje o prítomnosti ponuky nákupov priamo v aplikácii. Nachádza sa hneď pod tlačidlom “Inštalovať”. Tento nový systém má však ešte svoje muchy. O vnútroherných nákupoch ste totiž informovaní takmer pri každom titule, ktorý ponúka nákup v aplikácii. Indikátor sa teda rovnako zobrazí pri aplikáciách, ktoré sú celé založené na princípe vnútorných nákupov, ako aj na tých, ktoré ponúkajú napríklad len zakúpenie plnej verzie bez zobrazovania reklám. Veríme však, že Google ukazovateľ vnútroherných nákupov v budúcnosti ešte vylepší a podobné nedostatky odstráni.

Zdroj: androidpolice

14.2.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+