MojAndroid

Popularita mobilných zariadení každým rokom rastie. Dokazuje to aj analýza spoločnosti Gartner, ktorá predpokladá, že sa tento rok predá až 2,5 miliardy mobilných zariadení, teda smartfónov, tabletov a notebookov. To predstavuje rast voči predošlému roku o 7,6% a ešte zaujímavejšou správou je to, že takmer polovica z týchto zariadení bude poháňaná Androidom. Presnejšie 1,1 miliardy z nich.

predaj-mobilnych-zariadeni
Predajnosť mobilných zariadení v tisíckach podľa operačných systémov.

Najviac populárnymi by sa v tomto roku, kvôli pretrvávajúcej finančnej kríze, mali stať lacné Android smartfóny a tablety, ktorých predajnosť by sa mala zvýšiť na úkor spoločností ako HTC či Samsung, čo je jav, ktorý môžeme pozorovať už v týchto dňoch. Android by si ako systém mal voči roku prilepšiť až o 26% a tak by sa na trhu malo objaviť až o tretinu viac zariadení s logom zeleného robota na obale. Rast ale očakávajú aj ďalšie mobilné systémy na čele s iOS, ktorý by si mal polepšiť zhruba o 10-15%. Android však bude kraľovať štatistikám aj v tomto roku, pretože z celkového počtu predaných smartfónov 1,9 miliardy bude práve 1,1 miliardy Androidov. Alarmujúci však nie je počet predaných smartfónov, ale počet predaných “hlúpych” telefónov, ktorý si drží ešte stále vysokú hodnotu – až 650 miliónov kusov.

Zdroj: AndroidAuthority, PhoneArena

8.1.2014

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+