MojAndroid

Nedávne patentové podanie spoločnosti Samsung nám prezradilo, akým smerom sa môžu uberať budúce generácie smartfónov s displejom, ktorý sa ohýba okolo okrajov. O niekoľko týždňov by sme sa podľa informácií mali dočkať predstavenia novinky Samsung Galaxy S5 a preto sa patentové podanie stalo zdrojom myšlienky, že Samsung využije v novej vlajkovej lodi práve takýto dizajn. Ivo Maric sa rozhodol tieto domnienky vyobraziť a vytvoril koncept dizajnu smartfónu Samsung Galaxy S5, ktorý vychádza z avizovaného patentu.

Galaxy S5 koncept Galaxy S5 koncept

Podobne ako skeče patentu, Marikov koncept zahŕňa 5,25-palcový displej ohnutý sa okolo okrajov zariadenia. Zariadeniu chýba typické hardvérové tlačidlo Domova nemá ani hardvérové tlačidlá na ovládanie hlasitosti. Rám konceptu je vyrobený z hliníka a kryt batérie využíva “falošnú kožu”, ktorú sme prvý krát videli v prípade tabletofónu Galaxy Note 3. Špekulácie o týchto materiáloch sa v minulosti síce objavovali, no nikdy sa nehovorilo o použití oboch súčasne. Okrem iného, Galaxy S5 by mal byť vybavený 64-bitovým čipom, 16 MPx fotoaparátom a samozrejme Androidom 4.4 Kit Kat.

Podobným spôsobom sa aj Jermain Smit snažil vytvoriť koncept dizajnu modelu Galaxy Note 4, ktorý vidíte nižšie.

Treba mať na pamäti, že koncepty sú vytvorené na základe nepotvrdených informácií a sú odrazom autorovej predstavivosti. Aj napriek tomu sa však s obľubou pozeráme na vyobrazenia budúcich modelov a špekulujeme o ich vernosti. Čo na nový koncept Galaxy S5 a Galaxy Note 4 hovoríte vy? Tak či onak si budeme musieť počkať ešte niekoľko týždňov, než Samsung predstaví svoju novú vlajkovú loď.

Náš tip
Koncept Samsungu Galaxy S5 ukazuje zakrivený 2K displej a nový dizajn

Zdroj: Concept Phones (1), (2), gottabemobile

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+