MojAndroid

Koniec roka je tradične obdobím, kedy sa bilancujú všetky dôležité udalosti, ktoré sa počas neho vyskytli. Podobné zhrnutia robíme aj my, uverejnili sme napríklad súhrn recenzií zariadení od SamsunguHTC,  Asus či Sony. V tomto a ďalších dvoch článkoch zase zhrnieme najdôležitejšie udalosti a novinky, ktoré sa počas roka objavili u našich troch operátorov. V tomto článku sa budeme venovať Telekomu.

Logo Telekom

29. máj – koncom mája Telekom predstavil nové balíčky pre karty Easy. Jednalo sa o balíček neobmedzených SMS do všetkých sietí, balíček Surf Max s 2 GB dát, Surf 500 s 500 MB dát a Internet v mobile s rovnakým objemom dát pre programy Easy Fix a staršie predplatené karty Easy. V ten istý deň operátor uviedol aj službu poistenia mobilov, tabletov i modemov. Zákazníci ju môžu využiť pri kúpe nového zariadenia k mesačnému programu a to celých 24 mesiacov.

4. jún – Telekom pripravil pre letnú sezónu novú roamingovú ponuku s názvom Happy Roaming, ktorá bola predstavená 4. júna. Jej základom bol doplňujúci balíček v cene 2 eurá mesačne, minútová tarifikácia a ceny odstupňované na základe volania do štyroch svetových zón

11. jún – v tento deň Telekom uviedol ďalšie nové balíky pre karty Easy a Fix. Jednalo sa o dva balíky neobmedzených volanído siete Telekom za 12 eur, alebo do všetkých sietí na Slovensku za 33 eur mesačne. Tretí balíček obsahuje 100 minút do všetkých sietí za 7 eur. Vo všetkých troch prípadoch sa jedná o volania počas celého dňa.

31. júl – v posledný júlový deň operátor oznámil, že v septembri spustí nadstavbu metalickej siete (VDSL) umožňujúcu dosahovať v závislosti od vzdialenosti od uzla dátové prenosy s rýchlosťou až 50 Mbit/s. Služba štartovala s približne 560 lokalitami (uzlami) a podľa technologických meraní by VDSL malo dosahovať do 700 m káblovej dĺžky od uzla rýchlosti downstreamu do 20 Mbit/s a rýchlosť upstreamu do 2 Mbit/s.

19. august a 17. december – Telekom v roku 2013 pripravil tiež dve dôležité aktualizácie svojej mobilnej aplikácie. Pôvodná verzia aplikácie, ktorá len otvárala stránku m.telekom.sk bola v auguste nahradená plnohodnotnou natívnou aplikáciou. Ďalšie vylepšenia aplikácie prišli v decembrovej aktualizácii a týkali sa predovšetkým nového dizajnu a správy viacerých účtov. Telekom pri tejto príležitosti tiež oznámil, že počet aktívnych používateľov aplikácie prekonal hranicu 100 000 zákazníkov.

1. september – skupina Slovak Telekom sa začiatkom septembra rozšírila o ďalšieho člena –DIGI Slovakia. Slovak Telekom získal 100% podiel v spoločnosti, ktorá však naďalej funguje ako samostatná právna entita a nová dcérska firma.

11. október – od tohto termínu operátor postupne predstavoval svoje vianočné ponuky. Prvá sa týkala mobilného internetu do Veľkej noci zdarma, 14. októbra nasledovala vianočná akcia na programy Happy vrátane neobmedzených volaní sms, internetu pre všetkých a zľavy pre verných zákazníkov do 12%. 15. októbra ešte pribudli vianočné akcie na programy Biznis Star a karty Easy Fix.

14. november – tento dátum je patrí v uplynulom roku v súvislosti s Telekomom určite k jednému z najvýznamnejších. Práve v tento deň totiž operátor do komerčnej prevádzky spustil vysokorýchlostnú 4G/ LTE sieť s rýchlosťami až do 73 Mbit/s. Prvých 500 zákazníkov mohlo navyše pri tejto príležitosti získať LTE model Sony Xperia SP za zníženú cenu.

29. november –koncom novembra operátor informoval o detailoch nového paušálu Happy XXL, ktorý začal následne predávať od 1. decembra. Za cenu 54,99 eura obsahuje neobmedzené volania, SMS i MMS správy do všetkých sietí na Slovensku a v EU, ako aj 5 GB dát v LTE sieti.

21. december – pred Vianocami oznámil Telekom opätovné rozšírenie 4G/LTE siete. Táto vysokorýchlostná sieť je tak už dostupná v 31 slovenských mestách pre 23,7% slovenskej populácie a podporuje celkovo 20 mobilných zariadení.

Celý rok 2013 – Telekom sa stal generálnym partnerom tretieho ročníka série podujatí Android Roadshow, ktoré organizuje portál MojAndroid.sk. Vďaka tejto spolupráci ste si tak okrem iného mohli naživo vyskúšať 4G/LTE sieť Telekomu na poslednej tohtoročnej Android Roadshow v Nitre.

30.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+