MojAndroid

Ešte počas predstavenia vlajkovej lode Samsung Galaxy S4 sme na mohli na krátku chvíľu zazrieť herný ovládač, ako príslušenstvo pre v tom čase uvádzanú novinku. Po niekoľkých mesiacoch je kórejský výrobca pripravený oficiálne spustiť predaj avizovaného ovládača Samsung GamePad, ktorý je optimalizovaný pre Android smartfóny z produktovej línie Galaxy.

Samsung GamePad Android

Gamepad je vybavený D-padom, dvojicou analógových ovládacích pák, štvoricou tlačidiel na prednej strane a dvoma spúšťacími tlačidlami. Zariadenie je samozrejme vybavené technológiou Bluetooth, pomocou ktorej je možné spárovať GamePad so smartfónom, pričom dostupná je aj technológia NFC, ktorá tento proces urýchli.

Ovládač ponúka odolný oceľový rám a z vrchnej strany je tradičná svorka, ktorá drží mobilné zariadenia až do veľkosti displeja 6,3-palcov. To znamená, že zvládne udržať aj veľký Galaxy Mega. Tlačidlo Play na ovládači spustí na niektorých zariadeniach novú mobilnú aplikáciu spoločnosti, ktorá je určená na distribúciu a prehľadné zobrazovanie podporovaných hier. V začiatkoch má byť dostupných 35 titulov vrátane Need for Speed: Most Wanted, Asphalt 8: Airborne, Modern Combat 4: Zero Hour  a Prince of Persia: The Shadow and the Flame.

Samsung GamePad Android 2 Samsung GamePad Android 2

Nie je úplne jasné či sa ovládač dá využiť spolu so zariadeniami mimo rodiny Galaxy smartfónov. Zverejnené neboli ani presné informácie o cene, no ovládač je v prvej fáze predaja dostupný v Európe, zatiaľ čo ďalšie trhy budú nasledovať v nadchádzajúcich týždňoch. V minulosti sme boli informovaný, že Samsung GamePad sa bude predávať za odporúčanú maloobchodnú cenu 99,90€ s DPH, v súvislosti s príslušenstvom pre Galaxy Note 3. Informácie o cene aktualizujeme akonáhle získame oficiálne vyjadrenie spoločnosti.

FOTOGRAFIE NAŽIVO

Zdroj: phandroid

17.12.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+