MojAndroid

Čínska spoločnosť BBK zverejnila v auguste fotografie najtenšieho smartfónu Vivo X3 s hrúbkou 5,6 mm a hoci sa tento model ešte nedostal na trh, výrobca má vo svojom rukáve ešte dve atraktívne novinky – Vivo Xplay3S, prvý smartfón na svete, ktorého displej dosahuje rozlíšenie 2560 x 1440 pixelov (2K HD) a ďalší smartfón s otočným fotoaparátom Nikon.

Vivo otocny nikon fotoaparát Vivo otocny nikon fotoaparát

Na renderoch vyššie môžete vidieť spomínaný smartfón s otočným fotoaparátom, ktorý sa môže stať priamym konkurentom nedávno zverejnenému Oppo N1. Zariadenie má disponovať 20,2 MPx CMOS obrazovým snímačom s apertúrou F/2.0, veľkosťou 1/1.7-palcov (48mm) a čipom Nikon EXPEED. Pod snímačom je umiestnená dvojica LED bleskov a hovorí sa aj o určitom vnútornom optickom zoome.

Vivo-Xplay3S-2K-display

V dnešnej dobe ponúkajú všetky high-end zariadenia displej s výborným Full HD rozlíšením, teda 1920 x 1080 pixelov. Spoločnosť BBK sa však rohhodla posunúť o niečo ďalej a spolu s pripravovaným smartfónom Vivo Xplay3S priniesť displej s 2K rozlíšením 2560 x 1440 pixelov. Informácie tiež naznačujú prítomnosť čipu Qualcomm Snapdragon 800 (MSM8974AB) a podporu pre 4G TDD-LTE/FDD-LTE siete. Použitie displeja s takým vysokým rozlíšením však vyvoláva otázku, či to nie je už zbytočné. Mnohí používatelia v diskusiách tvrdia, že ľudské oko nie je schopné rozlíšiť tak vysoké rozlíšenie na tak malej obrazovke. Podobné tvrdenia však vznikali aj v minulosti, kedy sa len začínali objavovať 1080p displeje. Ak si však porovnáme minuloročné modely smartfónov so 720p displejom a aktuálne s 1080p rozlíšením, tak určitý rozdiel v kvalite zobrazenia tu viditeľný je. Aký je váš názor ?

Zdroj: phonearena(1), (2)

16.10.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+