MojAndroid

Spoločnosť ASUS dnes na veľtrhu IFA 2013 rozšírila produktovú líniu MeMO Pad o dve nové Android zariadenia – ASUS MeMO Pad 8 a ASUS MeMO Pad 10. Predstavené novinky ponúkajú veľmi podobné hardvérové vybavenie. Oba tablety sú vybavené IPS displejom s LED podsvietením a rozlíšením 1280 x 800 pixelov, no odlišujú sa ich veľkosťou. ASUS MeMO Pad 8 a podľa slov spoločnosti navrhnutý na používanie jednou rukou a jeho 8-palcová obrazovka ponúka o 30% viac priestoru než 7-palcový tablet. Váha tohto modelu je 350g. MeMO Pad 10 ponúka o niečo väčšiu 10-palcovú obrazovku, ktorá bude vhodnejšia pre multimédiá alebo sledovanie video obsahu a jeho váha dosahuje hodnotu 522g.

 ASUS-Memo-Pad8-IFA2013-3

Asus MeMO Pad 8

Obe novinky sú poháňané štvorjadrovým procesorom taktovaným na frekvenciu 1,6 GHz a disponujú tiež dvojicou reproduktorov s technológiou ASUS SonicMaster, ktorá sa stará o dobré zvukové podanie. MeMO Pad 8 je vybavený zadným 5 MPx fotoaparátom, zatiaľ čo MeMO Pad 10 ponúka 2 MPx snímač. Oba tablety sú schopné nahrávať video v rozlíšení 720p a na prednej strane majú integrované 1,2 MPx fotoaparáty. Výdrž batérie dosahuje u 8-palcového modelu 9 hodín prehrávania HD videa, pričom 10-palcová verzia vydrží o pol hodiny dlhšie, teda 9,5 hodín. MeMO Pad 8 integruje 8 GB vnútorné úložisko s možnosťou rozšírenia pomocou microSD slotu. MeMo Pad 10 bude dostupný v 8GB alebo 16 GB verzii a aj v tomto prípade tu nájdeme microSD slot.

Cena zariadení zatiaľ nebola zverejnená a čo sa týka dostupnosti na trhu, obe novinky by sa mali na pultoch predajní objaviť koncom tohto roka.

Fotogaléria Asus MeMO Pad 8:

memopad-8-10-parametre

Fotogaléria Asus MeMO Pad 10:

Cestu a pobyt redaktora na IFA 2013 v Berlíne hradí spoločnosť Samsung, ďakujeme za pozvanie.

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+