MojAndroid

Battle Dragons je graficky príťažlivá hra, ktorá by sa dala charakterizovať ako mix žánru tower defense a tzv. tycoon hier. V samotnom úvode sa stretneme tradične s tútoriálom, ktorým nás prevedie postava staršieho draka. Ten nám vysvetlí, ako stavať obranné veže s drakmi, ktoré našu dedinu, resp. základňu ochraňujú pred nepriateľmi. Okrem veží je však potrebné stavať aj iné budovy – napríklad ovčiarne, ktoré budú dodávať stravu pre drakov, zlaté bane, budovy na uskladnenie zlata a budovy, v ktorých sa budú trénovať noví draci. Po tomto krátkom úvode začína hra, v ktorej postupne plníte rôzne misie, úlohy, bojujete s inými hráčmi a budujete svoju dedinu. Hra v tomto smere ponúka dosť veľkú mieru voľnosti a môžete sa rozhodnúť, či budete stavať nové budovy, alebo radšej potiahnete do boja. Podľa autorov sa dá vyberať z viac než 43 rôznych budov a 10 druhov drakov.

Battle Dragons

V hre môžete hrať jednotlivé misie a sledovať rozvíjajúci sa príbeh, alebo hrať cez internet s reálnymi hráčmi. Je tiež možné vytvárať spojenectvá, resp. klany, v rámci ktorých si hráči pomáhajú, podporujú sa a bojujú s ostatnými klanmi. Samozrejme, môžete iných hráčov prepadávať a olupovať ich o ovce a zlato, čo sú v hre cenné a potrebné komodity.

Nepríjemnou nevýhodou hry je fakt, že každý úkon trvá istý čas a pokiaľ ho chcete skrátiť a povedzme budovu okamžite postaviť, musíte za to zaplatiť perlami. Našťastie, na začiatku máte týchto perál naozaj slušnú kôpku, v takže v úvode hry sa dá budovať jedna radosť. Neskôr si treba tieto perly zakúpiť v rámci mikrotransakcií, alebo proste dlhší čas čakať. Kvôli tomu hra ponúka možnosť zasielania notifikácií, ktoré vás upozornia napríklad na dokončenie stavby budovy. Veľmi dobre v hre funguje aj nápoveda, takže vždy viete, čo máte robiť, alebo čo by bolo potrebné v dedine vybudovať.

Kreslená grafika hry je naozaj pekná, rôznofarebná a detailne spracovaná. Veľmi jemné a detailné sú aj animácie postáv. Autori si dali záležať na detailoch a na mnohých miestach v hre sú zobrazené tradičné čínske symboly. Príjemná je aj čínska melódia, ktorá podfarbuje hru. Battle Dragons je celkovo vydarený herný kúsok, ktorý odporúčame všetkým priaznivcom budovateľským stratégií a tower defense hier.

21.8.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+