MojAndroid

Ešte pred pár rokmi boli „véčka“, teda vyklápacie telefóny, veľmi populárne a potenciálni záujemcovia si mohli vyberať z mnohých modelov. Nástup smartfónov však znamenal pre túto kategóriu mobilov postupné zabudnutie a dnes už patria medzi vyslovené rarity. Je však možné, že o ich renesanciu sa pričiní juhokórejský Samsung.

Samsung véčka a

Podľa správy, ktorá pochádza z prostredia kórejského spravodajského webu DDaily, nemenovaný predstaviteľ Samsungu potvrdil, že spoločnosť pripravuje takýto vyklápací model s názvom Galaxy Folder, ktorý by mal byť predstavený už v auguste. Telefón typickej véčkovej konštrukcie by mal byť poháňaný operačným systémom Android, disponovať LTE konektivitou, displejom s rozlíšením 800 x 480 bodov a dvojjadrovým procesorom Snapdragon S4. Japonská stránka Blog of Mobile dokonca zverejnila aj jeho údajné modelové označenie: SHV-E400S/K.

Ak sú tieto špecifikácie pravdivé, Galaxy Folder bude zariadenie strednej triedy a Samsung sa s ním pokúsi zaplniť ďalšiu medzierku na trhu, podobne ako v roku 2011, kedy sa s modelom Note pričinil o vytvorenie kategórie tabletofónov a renesanciu dotykového pera.

Nezodpovedanou otázkou zostáva, či bude Samsung Galaxy Folder obsahovať jeden displej a nejakú hardvérovú klávesnicu, alebo dva displeje, pričom na jednom sa bude (okrem iného) zobrazovať virtuálna klávesnica. Každopádne, znie to ako zaujímavý koncept a sme zvedaví, akú podobu bude mať prípadný komerčne predávaný model. Škoda len, že Samsung sa nesnaží aj o znovuzrodenie kategórie telefónov s hardvérovou QWERTY klávesnicou, čo by zrejme uvítali mnohí používatelia.

Samsung véčka b

Táto správa o údajnom chystanom „véčku“ v nás vyvolala trochu nostalgie, takže sme si prezreli našu malú zbierku mobilov, v ktorej máme tri „véčka“ od Samsungu. Ako ste na tom vy, používali ste v minulosti „véčko“ a chceli by ste taký model aj v súčasnosti s Androidom?

Zdroj: cultofandroid.com

16.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+