MojAndroid

Spoločnosť ZTE dnes oficiálne odhalila prvý smartfón s procesorom Tegra 4. Fotografie ZTE Geek U988S spolu s technickou špecifikáciou unikli na verejnosť ešte minulý týždeň, spoločnosť sa preto rozhodla, že už nebude ďalej držať informácie v tajnosti.

zte-u988s-tegra-4

Novinka spoločnosti je založená na smartfóne ZTE Geek, ktorý poháňa dvojjadrový procesor Intel Clover Trail+. Ten bol v tomto prípade vymenený za štvorjadrovú NVIDIU Tegra 4, ktorá bola verejnosti predstavená už začiatkom roka. Čip od NVIDIE pracuje na frekvencii 1,8 GHz a sekunduje mu 2GB RAM. Vylepšenia sa oproti Geeku dočkal 5 palcový displej, ktorý má teraz Full HD rozlíšenie, nová je tiež predná kamera s rozlíšením 2 Mpix. Fotoaparát s rozlíšením 8Mpix zostáva prítomný aj naďalej.

ZTE Geek U988S

Ak zostanú ostatné parametre rovnaké ako v prípade smartfónu Geek, tak sa môžeme tešiť aj na 2300 mAh batériu, bezdrôtové technológie ako Wi-Fi v štandardoch 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS a podporu bezdrôtového nabíjania. Smartfón zobrazený na obrázku je čínska verzia pre operátora China Mobile. Očakáva sa aj predstavenie medzinárodnej verzie.

Zdroj: engadget

15.7.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+