MojAndroid

Veľké technologické firmy, ako Google, Apple alebo Samsung vyvíjajú podľa vnútorných informácií vlastné riešenie pre trh inteligentných hodiniek, kde sa predpokladá veľký záujem spotrebiteľov. Avšak, ako by sme definovali pojem inteligentné hodiny ? Možno nám pomôže odpovedať GEEK, dcérska spoločnosť známer firmy Shada, ktorá predstavila produkt s jednoduchým názvom GEEK Watch. Tento prenosný prístroj ukrýva prekvapivé množstvo prvkov, vrátane technológie Wi-Fi v štandardoch 802.11b/g/n, ktorá poskytuje pripojenie do internetu pre operačný systém Android 4.1 Jelly Bean. Hodinky sú schopné sťahovať aplikácie, hlasovo zadávať text alebo získavať OTA aktualizácie.

GEEK watch Android

Toto “papierovo” vynikajúce zariadenie dokonca ponúka aj Bluetooth 4.0, NFC pre párovanie zariadení, lokalizáciu pomocou GPS, FM rádio a s tým súvisiaci audio jack konektor. To však nie je všetko. GEEK Watch monitorujú spánok, merajú pulz, krvný tlak, telesnú teplotu, náladu a počet krokov. Srdce hodiniek tvorí 1 GHz procesor Ingenic JZ4774 založený na architektúre MIPS a k dispozícií je 512 MB operačnej pamäte RAM, 4GB vnútornej pamäte a 500 mAh lítium-polymérová batéria. Na vrchnej strane samozrejme nájdeme 1,55-palcový OGS displej s rozlíšením 240×240 a podporou multitouch. Hodinky ponúkajú dokonca certifikáciu IPX3, čo ich robí vode odolnými. Všetky komponenty, ktoré sú využívané na tieto účely sa výrobcovi akýmsi spôsobom podarilo vtesnať do 8 mm hrubého tela.

Zatiaľ nie sú dostupné informácie o tom, ako je na tom výdrž batérie na jedno nabitie, no hodinky sa budú predávať približne za 1999 čínskych jüanov, čo je v prepočte 244 €. Predobjednávky sa začnú už 3. júla, takže sme zvedaví, aké budú používateľské skúsenosti. Aké funkcie by mali mať podľa vás hodinky, ktoré nosia titul “inteligentné” ?

Zdroj: engadget

18.6.2013

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+